Yandex Metrica

Kredi kartı borcunuz varsa bunu hemen yapın! Hemen ödemezseniz...

Kredi kartı borcunuz varsa bunu hemen yapın! Hemen ödemezseniz...

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren haber az önce geldi. Uzmanlar, kredi kartı borcu olan bireyler için önemli bir uyarıda bulundular. Ayrıca 1 Nisan sonrasını uzmanlar işaret etti.

Ekonomi

30.03.2024, 12:09

Günümüzde kredi kartı bulunmayan insan sayısı hemen hemen yoktur. Her yetişkinin neredeyse 2-3 farklı bankanın kredi kartını cebinde taşıdığı bir dönemden geçiyoruz. Son yayınlanan veriler, kredi kartı borcu olanlar için tehlikenin habercisi niteliğindedir. Zira birçok insan, kredi kartı borcunu ödemekte zorlanmaktadır.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI KULLANIMI AZALTILABİLİR

Yayınlanan istatistikler doğrultusunda,  kredi kartı kullananların önemli bir kısmının sadece kartın asgari ödeme tutarını ödeyebilecekleridir. Seçimlerden sonra Mehmet Şimşek'in öncelikli hedeflerinden biri kredi kartı borçları olacak. Buna göre, ilk adımın kredi kartı başvurularının zorlaştırılması ve kullanımının azaltılması yönünde atılması bekleniyor.

Bu saatten sonra bankalar, herkese kredi kartı verme politikasını değiştirecekler. Üstelik, kredi kartıyla taksitlendirme konusu da tarih olacak. Eğitim ve sağlık harcamaları dışında, kredi kartına sıfır faizle taksitlendirme seçeneği kaldırılacak. Ancak, vade farkını ödeyerek yine taksitlendirme imkanı bulunacak. Ancak, bu durumda 3 lira olan bir ürünü 5 liraya almak gibi bir maliyet söz konusu olacak. Bununla da yetinilmeyecek tabii ki.

Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Haberi Görüntüle

ASGARİ ÖDEME İSTENECEK

Kredi kartı kullanımını kontrol altına almak ve borçların ödenmesini sağlamak amacı ile asgari ödeme tutarında artırıma gidilecek. Halihazırda 40.000 TL limiti olan kartların asgari ödemesi yüzde 40 olarak alınıyor. Bu uygulama artık genel bir kural haline gelecek.

Yani, asgari ödeme tutarı, borç tutarının yüzde 40'ı olarak belirlenecek. Örneğin, 10.000 TL'lik harcama yaptıysanız, 4.000 TL'lik bir asgari ödeme yapmanız gerekecek. Ödenmeyen kısımlar için ise büyük oranlarda faizler uygulanacak. Böylece, kullanıcıların kredi kartı kullanımını azaltması ve harcamalarını kısıtlaması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading