Yandex Metrica

Kredi kartı borcundan kurtulmanın püf noktaları! Milyonlarca vatandaş bu yöntemle borçlarını ödüyor

Kredi kartı borcundan kurtulmanın püf noktaları! Milyonlarca vatandaş bu yöntemle borçlarını ödüyor

Kredi kartı ve kredi borçlarınızı nasıl kapatabilirsiniz? Borç kapatmak için bir püf noktası var mı? Borcu borç ile kapatmak doğru bir davranış mı? İşte cevapları.

Ekonomi

29.03.2024, 00:49

Türkiye'de milyonlarca insan çeşitli nedenlerle kredi çekip kredi kartı kullanıyor. Kredi ve kredi kartının doğru kullanılmaması sonucunda ise borçlar birikiyor ve bazı zamanlar ödenmez duruma gelebiliyor. Peki, kredi kartı borcundan nasıl kurtulabilirsiniz? Hayatınızda yapacağınız ufak değişikliklerle kredi kartı borçlarınızdan kurtulmak mümkün mü? İşte yanıtlar...

BORÇLARINIZI LİSTELEYİN

Borcunuzu kabul edin, vurdumduymaz olmayın. Sonrasında borçlarınızı listeleyin. Listeye en üste en yüksek tutardaki borcunuzu yazın. Ödemeye en tepeden başlayın.

SİZE BORCU OLANLARDAN PARANIZI İSTEYİN

Eğer birine borç verdiyseniz bu borcu istemekten çekinmeyin. Gerekirse araya bir tanıdığı sokun.

LÜKS VE GEREKSİZ HARCAMALARDAN KAÇININ

Borcunuzu kapatma döneminde yalnızca ihtiyacınız olan ürünleri tüketmeye çalışın. Lüks ve gereksiz harcamalardan kaçının.

EK GELİR ELDE ETMENİN YOLLARINI ARAŞTIRIN

Borcunuzu daha hızlı ödemek için ek gelir getiren işlerde çalışmayı deneyebilirsiniz. Öte yandan bir varlığınızı satıp ek gelir sağlayabilirsiniz.

KÜÇÜK BİR BORÇ KAPATIP HAZZI HİSSEDİN

Ayrıca küçük bir adım atmak ve motivasyonunuzu korumak için küçük bir borcu kapatıp kendinizi kutlamayı unutmayın.

ÇEŞİTLİ YATIRIM ARAÇLARIYLA KAZANÇLARINIZI DEĞERLENDİRİN

Tanıdık tavsiyesiyle yatırım yapmamak şartıyla yatırım yapmayı öğrenip kazançlarınızı değerlendirebilirsiniz. Bunun için ilk önce kapsamlı araştırma yapmalısınız.

BORCU BORÇ İLE KAPATMAYIN

Borcunuz varsa borcu, borç alarak kapatmaya çalışmayın. Tasarruf yöntemleriyle borcunuzu kapatmaya çalışmak daha doğru olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading