Yandex Metrica

Kombiyi 50 derecede çalıştırsanız faturanız kaç TL gelir? O detay faturayı yarı yarıya düşürecek

Kombiyi 50 derecede çalıştırsanız faturanız kaç TL gelir? O detay faturayı yarı yarıya düşürecek

Son dönemde, doğalgaz faturaları yüksek gelen vatandaşlar, tasarruf yapmanın yöntemlerini arıyor. Peki, kombinizi 40-50-60 derece yaktığınızda ne kadar fatura geleceğini biliyor musunuz? Basit bir hesaplamayla siz de gelecek doğalgaz faturanızı planlayabilirsiniz.

Ekonomi

04.04.2024, 00:01

Son günlerde vatandaşların ana gündem maddelerinden biri, elektrik ve doğalgaz faturalarından tasarruf yapmak. Bunun için vatandaşlar, aramalar yaparak, kombiyi az yakmanın ve az fatura ödeminin yollarını arıyor. Peki, kombiyi hangi derecede yakarsanız ne kadar fatura ödersiniz? İşte detaylar...

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

KOMBİ HANGİ DERECEDE ÇALIŞTIRILMALI?

Gelen >haber notlarına  göre, kombi marka modeli, kombi çeşidi, binadaki yalıtım, daire büyüklüğü, radyatör sayısı, radyatör büyüklüğü, radyatör gücü, kullanıcı isteği, dairenin bulunduğu kat gibi daha birçok etkene bağlı olarak kombi sıcaklık ayarı da değişebiliyor.

Kombilerde ideal ısı değerleri, ısıtılacak evin ya da odanın boyutuna ve konumuna göre değişiklik gösterir. Ancak antre ve hol gibi alanların ortalama 15 derece sıcaklıkta olması oturma odası, yatak odası ve mutfak gibi alanların 20-22 derece sıcaklığa sahip olması yeterli olarak görülüyor.

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FATURASI HESAPLAMA

2022 doğalgaz metreküp fiyatı ise KDV dahil yaklaşık 2.3 TL civarındadır. Doğalgaz faturasında Kdv oranı %18’dir.

40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.

50 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 1 lira 20 kuruş artı KDV faturaya yansıyacaktır.

60 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 60 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.64 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca kombiniz saatte 1.47 TL  artı KDV yakacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading