Yandex Metrica

Kaynaklar teyit etti: Ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek geçiyor

Kaynaklar teyit etti: Ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek geçiyor

AK Parti hükümetlerinde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan eski Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, ekonomi yönetiminin başına geçiyor. Üst düzey AK Parti yetkilileri çarpıcı gelişmeyi doğruladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

Savaş ve krizlerle sarsılmakta olan dünya ekonomisini çok daha büyük depremler bekliyor. ABD'de banka iflaslarının Avrupa'ya sıçrama ihtimali, liberal kapitalist düzenin belki de sonunu getirecek gelişmelere kapı aralayacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu karmaşık dönemde ekonominin dümenini uluslararası arenada tanınırlığı olan tecrübeli bir isme emanet edecek. Bu isim, AK Parti hükümetlerinde ekonomiden sorumlu bakanlık görevlerinde bulunmuş Mehmet Şimşek'ten başkası değil. 

Hükümet kaynakları, Mehmet Şimşek'e dair iddiaları İngiliz haber ajansı Reuters'a doğruladı. AK Parti'den üst düzey bir kaynağa göre hükümetin yeni dönemde öncelikleri üretimde süreklilik ve ihracat hamlelerinin yanısıra, 'enflasyonla mücadele', 'kamuda hesap verebilirlik, 'ihalelerde şeffaflık' ilkeleri olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nihai onayının ardından ekonomi yönetiminde kapsamlı değişim yaşanması bekleniyor. Bir yetkili, Reuters'a şunları anlattı: 

"Şimşek'in yaklaşımını ve başarısını tüm Türkiye biliyor. Şimşek'in göreve gelmesi durumunda ekonomi politikalarında köklü bir değişiklik, bürokrasi ve kabine üyelerinin onunla uyumlu çalışması kaçınılmazdır."

AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira yardımını kimler alabiliyor? AFAD Kira yardımı sorgulama... AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira... Haberi Görüntüle

SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE DÖNÜŞ

Mehmet Şimşek, 2018 yılına dek Başbakan Yardımcısı idi. Şimşek'in geri dönüşü, uluslararası yayın organlarınca şu başlıkla duyuruldu: "Erdoğan'ın partisi daha ortodoks, serbest piyasa ekonomi politikalarına geri dönüyor."

Hükümete yakın kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası çevrelerce yakından tanınan eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ekonominin yönetiminde başrol vermek istediğini kaydetti. 

Mehmet Şimşek, geçtiğimiz aralık ayında Türkiye ve Avrupa'nın en büyük yeraltı gaz depolama tesisi olan Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi açılış törenine katılmıştı. Şimşek'in tören süresince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında boy göstermesi ekonomi kulislerini hareketlendirmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading