Yandex Metrica

Kamu çalışanlarını sevindirecek haber: Hem maaş hem ikramiye zirveyi görecek! O tarihte maaşınız iki katına çıkacak

Kamu çalışanlarını sevindirecek haber: Hem maaş hem ikramiye zirveyi görecek! O tarihte maaşınız iki katına çıkacak

Milyonlarca kamu çalışanını sevindirecek haber duyuruldu. Hükümet, memurların aylık ve ikramiyelerini artıracak bir düzenlemeye gitti. Yapılan değişiklikle birlikte, memurların belirli unvanlar için belirlenen ek gösterge rakamları yükseltildi. Kararın ardından, hem aylık maaşlar hem de ikramiyeler artacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Türkiye'deki milyonlarca kamu çalışanı için hem maaş hem de ikramiye müjdesi verildi. Memurların aylık ve ikramiyelerini artıracak düzenlemeye gidildi. Buna göre kamuda çalışan şefler, araştırma ve planlama uzmanları, teknikerler ve müdürlerin üzerinde bulunan uzman personel de artık ek gösterge alabilecek. Ek gösterge; memurların maaş, emeklilik ardından aylık ve ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük bir öneme sahip. 

Ek gösterge düzenlenmesinden yararlanacak kamu çalışanları ve memur emeklileri; enflasyon, toplu sözleşme farkı ve ek zam alacaklar. Bu tutarın üzerine 3600 ek gösterge zammı da eklenecek. Bu düzenlemeden ilk etapta 470 binden fazla memurun faydalanması planlanıyor. Yapılacak düzenlemede, 25 yıl çalışan bir memurun aylığına yaklaşık 2 bin 115 TL eklenerek 600 puanlık bir artış sağlanacak. İkramiyelerdeki artış ise 53 bin TL'den başlayacak.

Güncel akaryakıt fiyatları: Motorinden sonra benzine indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları: Motorinden sonra benzine indirim var mı? Haberi Görüntüle

DÜZENLEMEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Yeni yönetmelik ile şefler, araştırma ve planlama uzmanları, teknikerler ve yöneticilerin üzerindeki uzman personel de artık ek gösterge alabilecek. Yeni düzenleme, tüm kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge almasına olanak tanıyacak. Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlı olan memurların kıdem sıralama sistemi, kıdemlerini belirlemekte olup, iki yıllık bir üniversite programından mezun olanlar 10. veya 2. derece memur olarak işe başlayıp 1. dereceye kadar yükselebilmektedirler.

Yeni düzenleme ile birlikte 15 Ocak tarihinden itibaren kamu çalışanlarının maaşları ek gösterge üzerinden ödenmeye başlandı.25 yıldır çalışıp ek göstergesi 3000'den 3600'e çıkanlara yaklaşık 2.115 Türk Lirası, 30 yıldır çalışan personele 2.240 TL ek zam yapılmıştır. 25 yıldır çalışıp ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkanlara 2.463 TL, 30 yıldır çalışanlara 2.587 TL ek ödeme yapılmıştır.

Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu karşılık faiz oranı ne? Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu... Haberi Görüntüle

VEDAT BİLGİN AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin 1. derecede tüm çalışanların kazanılmış hakkı olarak düzenlenmesi için yasa tasarısı hazırladıklarını bildirdi. Bu yönetmeliği 5,3 milyon kişinin yararlanabileceği kapsamlı bir çözüm olarak gördüklerini vurgulayan Bilgin, politika taahhüdünü 600 ek gösterge sağlayarak tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletti. Bunun hala çözülememiş bir konu olduğunu vurgulayan Bilgin, bu düzenlemenin TBMM'nin gündemindeki ilk tekliflerden biri olacağını ifade etti.

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

ÖNLİSANS MEZUNU OLMAYANLAR DA KAPSAMA ALINMALI

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, yaklaşık 470 bin kişinin doğrudan etkileneceğini belirterek, geçen yıl gerçekleştirilen düzenlemeyle birlikte öğretmenler, şube müdürleri, polisler ve din görevlileri gibi iki yıllık ön lisans mezunlarına ek gösterge verildiğini ve ek göstergesiz memurların da 600 puan alarak faydalandırıldığını belirtti. 

Ancak şefler, memurlar ve teknikerler gibi birinci derece kadroya yükselmelerine rağmen ön lisans mezunu olmadıkları için faydalanamayan yaklaşık 470 bin kişinin de kapsama alınması gerektiğini ifade etti. Tombul, "Birinci dereceye yükselen tüm memurlar, ek göstergedeki düzenlemelerden yararlanacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading