Yandex Metrica

İstanbul-Sofya Ekspresi 2 yıl sonra yeniden yola çıktı

İstanbul-Sofya Ekspresi 2 yıl sonra yeniden yola çıktı

Kovid-19 nedeniyle 2 yıldır ara verilen İstanbul Sofya Ekspresi seferlerine yeniden başlandı. İlk tren seferinin yola çıkması nedeniyle tören düzenlendi.

Ekonomi

23.02.2024, 11:52

İstanbul Halkalı'dan Sofya'ya yolcu taşıyan İstanbul Sofya Expres seferlerine Kovid-19 nedeniyle 11 Mart 2020 tarihinde ara verilmişti. Normalleşmenin ardından Türkiye ve Bulgaristan arasında yapılan görüşmeler sonrası seferlerin yeniden başlamasına kararlaştırıldı.

Ticaret Bakanlığından yeni açıklama: 'İsrail'e ihracat devam ediyor iddiaları tümüyle yalandır' Ticaret Bakanlığından yeni açıklama: 'İsrail'e ihracat devam ediyor iddiaları tümüyle... Haberi Görüntüle

İLK TREN DÜN KALKTI

2 yıl ara verilen İstanbul-Sofya Ekspresi, dün akşam itibariyle yeniden faaliyete geçti. Treni uğurlamak için İstanbul-Halkalı İstasyonunda bir tören gerçekleştirildi. Törene TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük ve beraberindeki TCDD temsilcileri katıldı. İstanbul'dan Sofya'ya gidecek olan yolcuların da yerini almasıyla tren saat 21.40'da harekete geçti.

Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Haberi Görüntüle

HANGİ DURAKLARDAN GEÇECEK?

İstanbul-Halkalı istasyonundan yola çıkan tren sırasıyla Halkalı, Çerkezköy, Alpullu, Edirne, Kapıkule, Svilengrad, Dimitrovgrad, Plovdiv, Pazarcık ve Sofya güzergahında ilerleyecek. İstanbul'dan saat 21.40'da kalkan trenin Sofya'ya saat 09.35'te ulaşması beklenirken, Sofya'dan saat 18.30'da hareket edecek trenin ise İstanbul'a saat 05.35'te ulaşması bekleniyor.

65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat: Destek ödemelerinde rakam değişiyor 65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat:... Haberi Görüntüle

''SINIRLARI AŞMAYA DEVAM EDİYORUZ''

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; "TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğümüzce yürütülen ve günde ortalama 600 binden fazla yolcu, 200 yük tren seferi ile 91 bin ton yükü ulaştırdığımız yolcu ve yük taşımacılığı hizmetlerimiz ile sınırları aşmaya devam ediyoruz. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız uluslararası yolcu taşımalarımızı da bugün yeniden başlatmanın heyecanını yaşıyoruz.

Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin en düşük emekli maaşına enflasyon farkı! Emeklilerin gözü Temmuz ayında! Ek iyileştirme ile SSK ve Bağ-Kur... Haberi Görüntüle

''İLK ADIM OLARAK GÖRÜYORUZ''

2 yıllık aranın ardından yeniden raylara inen İstanbul Sofya Ekspresi'ni de farklı rotaların önünü açma yolundaki ilk adım olarak görüyoruz. İstanbul-Sofya Ekspresi'nin ülkemiz ile Avrupa arasındaki uluslararası yolcu trafiğini demiryolu ile sağlaması açısından da ayrı bir önemi bulunmakta. 2017-2020 yılları arasında 65 bin yolcuyu taşıdığımız İstanbul Sofya Ekspresi'nin aynı yoğun ilgi ile karşılanacağına eminiz" 

Törenin ardından yola çıkan İstanbul Sofya Expres, yetkililer ve davetliler tarafından uğurlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading