Yandex Metrica

İslam Memiş'ten konut ve kredi faizi açıklaması! TOKİ çok sayıda konut üretecek ve satacak

İslam Memiş'ten konut ve kredi faizi açıklaması! TOKİ çok sayıda konut üretecek ve satacak

Beştepe'de yapılan kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konut almak isteyen vatandaşlara ve konut yapan firmalara müjde verdi. Erdoğan’ın konut almak isteyenlere faiz indirimiyle ilgili verdiği müjde sonrası ekonomist İslam Memiş’ten den konuyla ilgili değerlendirme geldi. Düşük gelirli vatandaşların üzülmemesi gerektiğini belirten Memiş, “Bu yıl TOKİ, çok sayıda konut üreteceğini ve satışa sunacağını düşünüyorum. Hatta yarından itibaren açıklamalar gelebilir.” diye konuştu.

Ekonomi

19.02.2024, 17:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanında üç farklı paket olacağını aktardı. Erdoğan, ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşlara 2 milyon değere sahip birinci el satın almamalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağını söyledi.

Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki ihtimal var! Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki... Haberi Görüntüle

İSLAM MEMİŞ YENİ KONUT PROJESİ DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomist İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutta faiz indirimi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra bazı değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Yakın gelecekte 10-20 yıllık kira kontratları ile yaşayacak bir nesiller olacak.
Herkes şunun hesabını yaparsa neyin ne olduğunu daha net görecektir.
Eskiden hangi faiz oranları vardı?
Maliyet ve nüfus artışı nasıl oldu?
Ne kadar kazanıyordum, ne kadar taksit ödüyordum?
Bugün taksit ödeyecek kadar nakit ayırabilir miyim?
Gelecekte şehirlerde yaşam kolay olacak mı?
Dünyada enflasyon neden artıyor?
Acaba zengin-fakir ayırımını daha fazla yapacak bir sistem mi kuruldu?
Dünyada barınmayı neden güçleştiriyorlar?
Bu soruların cevabını düşünün.
Bugün pahalı gördükleriniz, yarının çok ucuzu.
Fark edilmesi gereken tek şey hayat eskisi kadar kolay olmayacak.

AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira yardımını kimler alabiliyor? AFAD Kira yardımı sorgulama... AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira... Haberi Görüntüle

“TOKİ ÇOK SAYIDA KONUT ÜRETECEK

Düşük gelirli vatandaşlar konut için çok üzülmemeli.
Çünkü TOKİ’ye ciddi katkı sağlandı.
Bu yıl TOKİ, çok sayıda konut üreteceğini ve satışa sunacağını düşünüyorum.
Hatta yarından itibaren açıklamalar gelebilir.

Emekliler dört gözle Temmuz ayını bekliyor! Masada konuşulan rakam belli oldu: Enflasyon tahminlerine göre emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekliler dört gözle Temmuz ayını bekliyor! Masada konuşulan rakam belli... Haberi Görüntüle

"FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA"

Açıklamalar yapıldıktan sonra rant için fırsat kollayanlar iş başında.
Fiyat artırmalar, sözleşme iptalleri, sözden dönmeler vs.
İlanlardan tespit ederek gereken vergiler alınsa, o vergiler ile alt gelir grubu desteklense daha faydalı olurdu.
Önemli olan güven.
Güven kaç puan?

0,99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamalarda vatandaşa yeni müjdeler vererek şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızı konut sektöründeki bu dalgalanmaktan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirme kararı aldık" ifadelerini kullanan Erdoğan, birinci pakette, ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşlara 2 milyon değere sahip birinci el satın almamalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağını duyurdu

"Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirasına dönüşünü teşvik etmektir" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek.

TOKİ vasıtasıyla yürüttüğümüz düşük maliyetli, satış fiyatlı sosyal konut projelerine hız veriyoruz. Düşük gelirli vatandaşlarımız için TOKİ'ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız.
Küçük ölçekli müteahhitlere şehir içindeki küçük parsellere konut yapabilmeleri için metrekaresini belli fiyatın üzerinde satamamaları şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracağız.
 

Rezerv alanlarda yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlar da 5 yıl süreyle satışa tabi olacaktır. Denetimde TOKİ ve Emlak Konut gibi birikimi olan kurumlarımızı da kullanacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading