Yandex Metrica

İslam Memiş'ten endişelendiren uyarı: Boşuna yatırım yapmayın acilen ev alın! 2024'te mümkün olmayacak...

İslam Memiş'ten endişelendiren uyarı: Boşuna yatırım yapmayın acilen ev alın! 2024'te mümkün olmayacak...

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar İslam Memiş'in uyarılarına kulak vermeli. Altına, gümüşe yatırım yapmadan önce ev alın diyen Memiş, gelecek yıl oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi ve mahremiyetin biteceğine dikkat çekti.

Ekonomi

05.03.2024, 16:47

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye'nin transfer merkezi olmasıyla beraber nüfusun artacağını ve bunun da ev sahibi olmayı zorlaştıracağını vurguluyor. Sistem bu şekilde kurulduğu için; cebindeki paranın İstanbul veya başka metropol şehirlerde 1+1 dairelere bile yetmeyeceğini söyleyen Memiş, vatandaşları uzun vadeli kira kontratlarına da mahkum edeceklerini belirtiyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bu uyarıları dikkate almaları ve acele etmeleri gerekiyor.

Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Haberi Görüntüle

"'YARISI BİZDEN' KAMPANYASININ EŞİ BENZERİ YOK"

İslam Memiş, "Yarısı Bizden" kampanyasının eşi benzeri olmadığını ve oldukça iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Memiş, TOKİ'nin insanlara uygun fiyatlara evler sağladığını ve dünyada bunun benzeri olmadığını belirtti. Barınma ihtiyacı olanlara acele etmeleri gerektiğini söyleyen Memiş, "Eğer barınma ihtiyacınız varsa, bunu bir an önce çözmeniz gerekiyor" dedi.

2024'te dövizle kiralama devrinin başlayacağını söyleyen Memiş, "Gelecek yıl oda kiralama sistemi uygulanmaya başlayacak ve insanların özel hayatları kalmayacak. Türkiye'de yabancı uyruklu insanların sayısı her yıl artacak ve nüfus artmaya devam edecek. Bu nedenle, birçok metropol şehirde dolarla kiralama yapanlar var. Yeni sistemde artık Türkiye'de oda kiralama modeline geçiliyor. İnsanlar odalarını resmi olarak kiraya verebilecekler ve insanların mahremiyeti kalmayacak.

İki aile bir evde kalacak veya gençler, Amerika ve Avrupa'daki gibi Türkiye'de de oda kiralama modeline geçecekler. İslam Memiş, "Bunu şimdiden söyleyeyim. Seneye bunu gördükleri zaman şaşırmayın, artık Türkiye'de oda kiralama dönemine geçiyoruz. Dışarıdan gelenler 'Neden ben de üst kattaki komşum gibi 500-600 dolara odamı kiralamıyorum?' diye düşünecekler ve kavgalar başlayacak. Bu nedenle, önlem almak gerekiyor. Barınma ihtiyacı olanlar öncelikle bir ev satın almalılar" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading