Yandex Metrica

İslam Memiş hem müjde verdi hem de uyardı: Gram altında makasa dikkat!

İslam Memiş hem müjde verdi hem de uyardı: Gram altında makasa dikkat!

Altın fiyatlarındaki ani artış yatırımcıları heyecanlandırdı. Geçtiğimiz haftalarda çakılan altın fiyatları bu hafta yükseliş trendinde yer aldı. Bu durumun nedenini İslam Memiş açıkladı. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

Altın fiyatlarının gidişatına dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın alacakları uyardı.

İslam Memiş konuya dair şu açıklamaları yaptı, "Amerika tarafından açıklanan enflasyon verisinin de altın fiyatları üzerinde bir etkisi olacak. Çünkü 22 Mart'ta Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı açıklanacak, muhtemelen 25 baz puanlık bir faiz artırımıyla tekrar yoluna devam eden bir FED var. Ancak 50 baz puanlık bir beklenti vardı, bu bankacılık kriziyle alakalı haber akışları FED'in biraz daha frenlemesine neden olduğunu tahmin ediyorum.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'O yüzden 50 baz puan değil de 25 baz puanlık bir faiz artırımı gündeme gelebilir. Önemli olan Amerika Merkez Bankası hazirandan sonra biraz daha kenara çekilebilir. Bu faiz artırımlarını geciktirebilir ve 2024 yılının ilk çeyreğiyle alakalı tekrar faiz indirimlerine gideceği beklentisi var. Bu da altın fiyatlarının önünü açacak faktörler arasında." kaydetti.

Gram altına dair çarpıcı açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Gram altın TL fiyatında bir 50 TL'lik bir değer artışı vardı. Şu anda 1.175, 1.185 bu bar aralığında Kapalıçarşı piyasasında. Ancak ekranlarda vatandaşlar 1.140, 1.150 lira seviyesini görmeye devam ediyorlar.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'İşte bu 30 liralık makas aralığını mutlaka göz önünde bulundurmak lazım. Bankadan altın alacak olanlar, kuyumculardan altın alacak olanlar o ekranda görmüş oldukları fiyat değil de direkt bankalardan, kuyumculardan aldığı fiyata odaklanması gerekiyor. Burada da bir 25, 30 lira kadar bir makas aralığı var." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading