Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş faiz kararının ardından açıkladı! Dolar, altın ve euro bu tarihte...

İslam Memiş faiz kararının ardından açıkladı! Dolar, altın ve euro bu tarihte...

Finans Analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nın 150 baz puanlık faiz indiriminin ardından açıklamalarda bulundu. Memiş, altın, dolar ve avroda ne olacağını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası üst üste 3 toplantıda faiz indirim kararı vererek politika faizini tek haneye indirdi. Merkez'in faiz kararının ardından piyasalar agresif bir tepki vermedi.

Merkez Bankası faiz kararı ile piyasaların nasıl etkileneceğine ilişkin değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şunları söyledi:

“TCMB faiz indirecek, dolar yükselecek klasiğini unutmak gerek. Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesi, bizim gibi dolara ihtiyacı olan ülkeler için iyi bir gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı. Yıl sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading