Yandex Metrica

Hamza Dağ’dan maaş müjdesi: Yüzde 45 oranında zam gelebilir

Hamza Dağ’dan maaş müjdesi: Yüzde 45 oranında zam gelebilir

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sona erdi ve kamu işçilerinin zam oranları açıklandı. Memurlar ise kendi maaşlarına yapılacak zammı bekliyor.

Ekonomi

13.02.2024, 23:34

Kamu işçilerine verilen zam oranları açıklandı. 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sona erdi. Yüzde 45 oranında zam yapılan kamu işçileri maaşları 15 bin lirayı aştı. 

Bu durum kamuda çalışan milyonlarca memurun da maaş beklentilerinin artmasına neden oldu. 

“Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.” diyen Cumhurbaşkanı, memurlar maaşlarının da iyileştirilerek memurların enflasyon farkı ve refah payı alabileceğine işaret etmişti.

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı CNN Türk canlı yayınında adeta yürekler su serpti.

"Düşünülen oranı gördük"

Semiha Şahin’in sorusuna yanıt veren Dağ, şunları söyledi.

Cumhurbaşkanımız, kamu işçilerine verilecek zam oranını açıkladı. Yüzde 45 ve en düşük kamu işçisi brüt 15 bin lira maaş alacak. Memurlarla ilgili ikinci dönem maaş görüşmeleri temmuz ayında yapılıyor. Memurlar için yapılması planlanan düşünülen oranı da burada görebiliyoruz. Bizim yaptığımız görüşmelerde bu çerçevede bir sürecin olacağını söyleyebiliriz. Yüzde 45’lik oran, o dönemde de konuşulacak inşallah.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading