Yandex Metrica

Hamsinin fiyatını gören şaşırıyor: Palamut ve çinekoptan sonra yüz güldürdü

Hamsinin fiyatını gören şaşırıyor: Palamut ve çinekoptan sonra yüz güldürdü

Karadeniz'de hamsi bolluğu vatandaşın yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz hafta kilosu 100 TL'ye kadar alıcı bulan hamsi şimdi 30 TL'ye kadar düştü.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Türkiye'nin her yanında soğuyan hava Karadeniz'de hamsiye bereket getirdi. Yaklaşık 3 ay süren palamut mevsiminin sonlanması, ardından yaşanan çinekop bolluğuyla birlikte gözler bir süredir hamsiye çevrilmişti. Havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tekneleri tonlarca hamsiyle doldu. Geçtiğimiz hafta kilogram fiyatı 100 TL'yi bulan hamsi tezgahta şimdi 30 TL'ye kadar düştü. 

Hem vatandaşın hem balıkçının yüzünü güldüren bolluğun önümüzdeki günlerde sürmesi ve hamsi fiyatının daha da düşmesi bekleniyor. Bolluktan ötürü sardalya da hamsiyle aynı fiyata satılıyor. 

Çinekop ise 70-100 TL arasında değişirken mezgit 40 TL'den alıcı buluyor. 

Karadeniz'deki balıkçılar hamsi bolluğundan memnun. Samsun'da teknesiyle avlanan balıkçılardan Onur Can Köse, "20 yıldır ilk defa böyle bir bolluk gördüm. Normalde bir çeşit az olduğunda diğer çeşit fazla olurdu ama bu sene tam tersi oldu. Bütün balıkların çeşitleri fazla. 2,5 aydır palamut bolluğu vardı. Palamuttan sonra çinekop çıktı. Önceki yıllarda çinekop yiyemeyen vatandaş, bu sene doydu. 1,5 aydır hamsi de tezgahlarda yerini almış durumda. Hamsinin fiyatı hava şartlarına göre günlük değişiyor" diyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading