Yandex Metrica

Gıda terörü tüm hızıyla devam ediyor! KDV düşürüldü fırsatçılar zam yaptı

Gıda terörü tüm hızıyla devam ediyor! KDV düşürüldü fırsatçılar zam yaptı

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Ancak fırsatçılar KDV indirimi Resmi Gazete'de yayımlanmadan hemen önce fiyatlara fahiş zamlar yaparak ardından KDV indirimini etiketlere yansıttı. Vatandaşlar yapılan bu oyuna tepki gösterdi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:48

Temel gıda ürünlerindeki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray bedava mı? Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray... Haberi Görüntüle

KDV İNDİRİMİ SONRASI ZAM YAPTILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 1'e indirildiğini açıklamasının ardından gözler fiyatların ne kadara düşeceğine döndü.
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra bazı marketlerin ürünlere zam yaptığı görülüyor.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

38 TL OLAN YUMURTA 45 TL'YE ÇIKARILIP 42 LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

Vatandaşlar sosyal medyadan yayınladığı görüntülerde KDV indirimi sonrası marketlerin oyununu ifşa etti. Öyle ki indirim sonrası 38 TL olan yumurta fiyatı 45 TL'ye çıkarıldı. KDV indiriminin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından fiyat 42 TL'ye düştü. Vatandaşlar bunun indirim olmadığını,fırsatçılık olduğunu söyleyerek durumdan şikayetçi olduklaını dile getirdi.

TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN ÖNEMLİ UYGULAMA

E-Devlet konuya ilişkin önemli bir sistemi hizmete sundu. Bu kapsamda   "Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirim Sistemi" uygulaması ile fahiş fiyat yapan ya da verilen indirimleri yansıtmayan marketler ve ürünler bu uygulama ile vatandaşlar tarafından şikayet edilebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading