Yandex Metrica

Fed, 4 zirvenin neticesine göre karar alacak

Fed, 4 zirvenin neticesine göre karar alacak

Gözler, küresel piyasalara dair FED'den çıkacak kararlarda. Fed ise dünya liderlerinin temaslarından sonra yapacakları açıklama ve alacakları kararları takip ediyor.

Ekonomi

01.04.2024, 22:59

Küresel piyasalarda, ABD'de geride bıraktığımız son 13 yılın en yüksek manşet enflasyon verisine karşın Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ultra gevşek para politikasına devam edeceğini belirtmesiyle karışık bir seyir izlenirken, tüm gözler gelecek hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) kararlarına çevrildi.

Tüm dünyada para politikalarının akıbetine dair bazı belirsizlikler varlık fiyatlamalarını etkilemeye devam ediyor. Hafta içinde ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzde 5 artarak beklentileri geride bırakırken, alt kalemler enflasyonun geçici olduğu söylemlerini destekledi.

ECB politika faizinde değişikliğe gidilmeyip, varlık alımlarının hızının piyasaların ihtiyacına uygun şekilde yılın ilk aylarına kıyasla önemli şekilde artabileceği bildirildi.

ANALİSTLERE GÖRE FED'İN ATACAĞI ADIMLAR YATIRIMCILARIN ODAĞINDA

Analistlere göre bu gelişmelere karşın enflasyona yönelik devam eden endişelerin pay piyasalarında karışık bir seyre sebebiyet verdiği ifade edilirken, Fed'in atacağı adımların yatırımcıların odağına yerleştiğini kaydedildi. Hafta içinde Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 5,6'ya çıkarması ise küresel pay piyasalara önemli derecede destek verdi.

4 ZİRVE KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Diğer taraftan, 11-16 Haziran tarihleri arasında Avrupa'da yapılacak 4 önemli zirve varlık fiyatlarını etkileyebilir. Yine analistlere göre, G7, NATO, ABD ve Avrupa Birliği zirvesi ile birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmelerden çıkacak sonuçların yatırımcıların odağında bulunduğunu bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading