Yandex Metrica

Fahiş fiyat uygulayan fırsatçılar yandı! Ceza yağacak

Fahiş fiyat uygulayan fırsatçılar yandı! Ceza yağacak

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, döviz düşüşünü etiketlere yansımayanlara acımayacaklarını söylemişti. Fahiş fiyat uygulayanlara 10 bin liradan 100 bin liraya varan miktarlarda ceza uygulanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra döviz kurlarında sert düşüş yaşandı. Ancak dövizdeki düşüş henüz temel gıda ve temizlik ürünlerine indirim olarak yansımadı. 

Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

'FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dün sosyal medya hesabından ''Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını-hukukunu kimseye çiğnetmeyiz.'' şeklinde açıklama yaptı.

Bakan Şimşek 'Türkiye sahalara döndü' diyerek duyurdu: 'Güçlü bir program uyguluyoruz' Bakan Şimşek 'Türkiye sahalara döndü' diyerek duyurdu: 'Güçlü bir program... Haberi Görüntüle

10 BİN LİRADAN 100 BİN LİRAYA VARAN CEZALAR

Ticaret Bakanlığı’nın yapacağı denetimler sonucu döviz kurundaki gerileme çerçevesinde fiyatlarını indirmeyen işletmelere uygulanacak yaptırımla ilgili Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu devreye girecek. Ceza miktarını bu kurul belirleyecek. Makul olmayan, döviz yükselişi gerekçe gösterilerek yapılmış olmasına karşın indirilmeyen fiyatlar durumunda ilgili işletmeler cezalandırılmak üzere Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderilecek. Mevzuata göre kurul, suçun içeriğine göre 10 bin liradan 100 bin liraya varan miktarlarda ceza verilmesine hükmedebilirken, TBMM Genel Kurulu’nda bulunan kanun teklifinin yürürlüğe girmesi halinde bu cezalar daha da ağırlaştırılmış olacak. 

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

2 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Buna göre üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar para cezası verilebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading