Yandex Metrica

EYT ile emekli olamayanlar dikkat! Bu yöntemle toplu ödeme alacaksınız! Başvurular bitmeden acele edin

EYT ile emekli olamayanlar dikkat! Bu yöntemle toplu ödeme alacaksınız! Başvurular bitmeden acele edin

EYT ‘den emekli olamayan vatandaşlara SGK toplu ödeme yapacağını açıkladı. Emeklilik hakkı kazanamayanlar ödenmiş primlerini geri ödeme ile alabilecek. Bu gelişme sonrasın başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru şartları araştırılıyor. İşte detaylar..

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

EYT’den yararlanamayan vatandaşlar için ödenmiş prim borçlarının iadesi yapılacağı SGK tarafından açıklandı.Yeterli süreleri tamamlayamayan askeri memur, subay, ve gedikli erbaşlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Detaylar haberimizde..

Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan nafaka açıklaması Cem Yılmaz ne kadar, kaç TL nafaka veriyor? Cem Yılmaz'dan... Haberi Görüntüle

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Hizmet borçlanması ve isteğe bağlı sigorta primleri gibi ödemeler, emekli olamayanlara yapılan prim iade işlemleri kapsamında değerlendiriliyor. Ancak genel sağlık sigortası ve kısa vadeli sigorta primleri iade edilmiyor. Ayrıca, askerlik ve doğum borçlanmaları gibi fazladan yapılan ödemeler de geri alınabiliyor. İşverenler tarafından yatırılan primlerin iadesi ise mümkün değil. Üst sınırı aşan kazançlar için ödenen primler de iade ediliyor, ancak başvuru yapılması gerekiyor. Bu kapsamda kadın ve erkek personeller için 25 yıl hizmet koşulu aranacak. Hizmet süresi 25 yıldan az olanlar ise prim iadesi yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading