Yandex Metrica

EYT'de flaş karar: 3 formül masada! Kimleri kapsayacağı belli oldu

EYT'de flaş karar: 3 formül masada! Kimleri kapsayacağı belli oldu

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yüz binlerce kişi düzenlemeler ile ilgili meraklı bekleyişi sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmaları yürütülüyor. EYT için 3 formül üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:11

Hükümet, 3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’liler) için de çözüm formülleri üzerinde çalışıyor. Masadaki formüllere göre, emeklilikteki yaş sınırının düşürülmesi, kadın ve erkek sigortalılar için prim şartlarının yeniden düzenlenmesi gündemde. Şu ana kadar resmi olarak üzerinde kararlaştırılmış net bir formül açıklanmadı. Gelen talepler ve dünyadaki örnekler üzerinden bazı formüllerin üzerinde duruluyor.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Haberi Görüntüle

HANGİ FORMÜLLER KONUŞULUYOR?

EYT için 3 formül çalışıldığı bilgisi gelenler bilgiler arasında.

1- 9000 pirim, 25 yıl hizmet süresi dolmuş, yaşa bakılmaksızın emekli

2- 3600 pirim, 15 yıl hizmet süresi Kadınlarda yaş 55 Erkeklerde 60 yaşın emekli.

3- Pirim dolmuş, yaş ve hizmet süresi eksik, %18'den başlayan maaş kesintilileri ile emekli.

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999'dan önce olanlar, EYT'li olarak adlandırılıyor.

Bu tarihten önce yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999'da yürürlüğe konulan 4447 sayılı kanunla, emekli olabilmek için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarına yaş kriteri de eklendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading