Yandex Metrica

EYT bekleyenlere müjde! Yeni formül ortaya çıktı! Yasalaşırsa erken emekliliğin yolu açılacak

EYT bekleyenlere müjde! Yeni formül ortaya çıktı! Yasalaşırsa erken emekliliğin yolu açılacak

2021 EYT yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu her dönemde olduğu gibi bu dönemde de en popüler konulardan biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti kurmayları EYT bekleyenleri memnun etmek için çalışma yürütüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:16

EYT yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son bilgiler ve öne çıkan gelişmeler primini doldurup emeklilik için yaşa takılan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Prim gün sayısını doldurmuş fakat emeklilik için yaşı bekleyen vatandaşlar, gözlerini Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalara çevirdi. İşte EYT son dakika 2021 ile ilgili gelişmeleri haberimizin içerisinde takip edebilirsiniz ...

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

2021 EYT ERKEN EMEKLİLİK ÇÖZÜMÜ OLACAK MI?

EYT çalışmalarının gündeme alınmasıyla birlikte milyonlarca emekli adayı gözünü bu konudaki haberlere çevirdi. EYT için yeni formül, yıpranma hakkının devreye sokulması olarak tartışılıyor.

EYT'de yeni geliştirilen formülün detayına göre,  maaş kesintili erken emeklilik olasılıkları masaya yatırıldı. 

Diğer formüller ise kısmi emeklilik ve bazı meslek gurupları için yıpranma payı.

emeklilikte yaşa takılanlar

Kısmi emeklilik ile 3600 prim gününü tamamlayan kadınların 50, erkeklerin ise 55 yaşında emekliye ayrılması öngörülüyor.

Süre tamamlaması ise kadınlarda 7200, erkeklerde ise 9000 gün sigortalılık gününü tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli edilmesi demek.

Gazeteciler, sağlık çalışanları, polisler ve askerlere tanınan yıpranma hakkının beden işçilerine de getirilmesi gündemde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading