Yandex Metrica

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Bakanlık duyurdu: 1500 TL ek ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın; evde bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli kişilere yaptığı destek paketine ek ödeme yapılaca. Bin 500 TL ek ödeme ile yeni evde bakım maaşı 5 bin 855 TL oldu. Hesaplarınızı hemen kontrol edin.

Ekonomi

26.04.2024, 08:17

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından; evde bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli bireylere bakan yakınlarına ödenen bakım maaşı, 2023 yılının başında zamlı olarak ödenmeye başlanmıştı. Memur maaş katsayısına göre artış gösten destek ödemesi 4 bin 335 TL'ye yükselmişti. Şimdi evde bakım maaşı alanlara yeni bir müjde duyuruldu. Seçim öncesi destek ödemesine ek ödeme yapılacak. Bu ay itibariyle hesapla bin 500 TL ek ödeme aktarılacak. Gelen bu zam haberinin ardından evde bakım maaşı 5 bin 855 TL'ye yükselmiş oldu.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan bu duyuru, milyonlarca evde bakım maaşı alan vatandaşların yüzünü güldürdü. Ayrıca temmuz ayında da evde bakım maaşına bir zam daha gelmesi bekleniyor. 

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞINA 1500 TL EK ÖDEME

Bakıma muhtaç, hasta, yaşlı ve engelli bireylerin bakımıyla ilgilenenlere Aile Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Yeni yapılan duyurunun ardından 4 bin 335 TL olarak yatan destek ödemesi artık 5 bin 855 TL olarak hesaplara aktarılacak. Temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre, evde bakım maaşına bir zam daha uygulanacak. Destek tutarı, evde bakım maaşı alan kişilerin duruma göre belirlenecek. 

Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Rusya'dan Türkiye'ye tarihi petrol sevkiyatı: Tam 12 milyon varil! Haberi Görüntüle

2023 MAYIS AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı ödemeler her ayın 15'i ile 30'u arasında ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılıyor. Mayıs ayı evde bakım parası ödemelerinin de 15 Mayıs tarihinden itibaren başlaması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading