Yandex Metrica

Emekli zammında son dakika! Yeni rakam belli oldu

Emekli zammında son dakika! Yeni rakam belli oldu

Yeni yılda enflasyon rakamlarına göre netleşen emekli maaşlarında Temmuz'da da yapılacak zam oranları belli oldu. Peki, emekliler yılın ilk yarısında ne kadar zam alacak? Temmuz emekli maaşlarının enflasyon farkı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 22:04

Yeni yılda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına göre netleşen emekli maaş zamlarının Temmuz ayında ne kadar olacağı merak edildi. Son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre netleşecek zam oranlarıa ilişkin hesaplamalar başladı.

Bu yılın Ocak ayında aylık yüzde 11,10 artış gözlenen enflasyon rakamlarının ardından gelecek 5 aylık verilere ilişkin piyasada beklentiler oluşmaya başladı. 

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Haberi Görüntüle

YÜZDE 7 ZAM VERİLECEK

Son dakika >ekonomi haberine göre, yılın ilk yarısı için enflasyon farkı yüzde 7,5 olarak belirlendi. Yeni enflasyon rakamı enflasyon farkını şimdiden aştı.

2022 yılının ikinci yarısı içinse yüzde 7 zam verilecek. 2023'ün ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 zam yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading