Yandex Metrica

Emekli ve memur zammında son dakika! En düşük rakam belli oldu

Emekli ve memurların gözü 2023 Ocak ayında açıklanacak asgari ücret rakamında. TÜİK Kasım ayı enflasyonunu açıklarken 5 aylık zam oranı netleşti. Refah payı için Çalışma Bakanlığı’nın devreye girerken, memur emeklileri için ek gösterge kaynaklı maaşlarına 1.971 liralık fark göründü.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Memur ve emekli zamları için Aralık ayı enflasyonu belirleyici olacak. Bununla birlikte zamlı maaşlar da netleşecek. Kasım ayı enflasyo oranlarının açıklanmasıyla 5 aylık rakamlar netleşti. Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 14,04 zam oranını garantilerken, memur ve memur emeklileri ise yüzde 15,11’i cebine koymuş durumda.

İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer yerinden oynayacak İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI

5 aylık rakamlar sonrası memur ve emeklilerin alacağı en düşük maaşlar için hesaplamalar değişti. Yüzde 15,1’lik artışla göre en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin liraya, en düşük memur maaşı da 9 bin 105 TL'den 10 bin 500 liraya çıkmış oldu. 2000 öncesi SSK emeklisinin 5 aylık zamlı maaşı 5.345 TL’ye, 2000 sonrası 3.314 TL’ye, Bağ-Kur emeklisinin 4.786 TL’ye, Bağ-Kur tarım emeklisinin ise 3.803 TL’ye yükseldi.

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

REFAH PAYI ZAMMI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Memurlara bu yılın ocak ayında yüzde 5 toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 2,5 ilave artış yapılmıştı. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın enflasyonun maaş ve aylıklarda yarattığı tahribatı gidermek için refah payı zammı için de çalışma başlattığı öğrenildi.

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

MEMUR EMEKLİLERİ EK GÖSTERGE ARTIŞINDAN YARARLANACAK

Ancak bunun da yanında memur emeklileri 2023’ün başından itibaren ek gösterge artışından yararlanacak. 3600 ek gösterge için yasa Meclis’ten geçerek yasalaşmıştı. Ancak uygulama içinse 2023 Ocak ayı bekleniyor. Bu tarihten sonra memur emeklilerinin enflasyon farklı zamlı maaşların üzerine ek göstergeden kaynaklanan fark da eklenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading