Yandex Metrica

Elon Musk'dan Fed’e ‘Acilen faizi indirin’ çağrısı

Elon Musk'dan Fed’e ‘Acilen faizi indirin’ çağrısı

Tüm dünyada artan politika faizleri yatırımcıları bir hayli tedirgin etti. Dünyanın en ünlü girişimcilerinden ABD'li milyarder Elon Musk, ABD Merkez Bankası'na 'faizi indirme' çağrısı yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

Musk, geçtiğimiz günlerde satın aldığı Twitter'da bir kullanıcı ile olan yazışmasında, "Trend endişe verici. Fed'in faiz oranlarını hemen indirmesi gerekiyor. Fed, ekonomide büyük bir gerileme yaşanması ihtimalinin artmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Finansal analiz hizmetleri veren NorthmanTrader şirketinin kurucusu Sven Henrich, Musk'a yanıt olarak "Fed, enflasyonu yanlış okuyarak uzun süre çok rahat davrandı. Şimdi ise, sonradan gelecek etkileri hesaplamadan faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltiyor. Verdikleri hasarın farkına vardıklarında çok geç olacak" dedi. Musk ise "Kesinlikle" diyerek bu ifadeleri onayladı.

IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor IBAN’a at' uygulamasına dikkat! IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor... Haberi Görüntüle

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı 4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatırken, "Bu yaklaşımın temel amacı sürdürülebilir büyüme politikasına girmeyi sağlamak, konjonktürel sıkıntıları bertaraf etmek, uzun vadede orta gelir tuzağını aşmaktır. Kısa sürede üst dengeye ulaşacağız. Modelin en önemli sac ayağı ise TL'ye olan güvenin artırılmasıdır. Modelin başarısı için maliye politikasının tek başına yeterli olmayacağı açıktır" demişti.

Türkiye, koronavirüs salgını ve Ukrayna-Rusya savaşının sonuçlaırna rağmen büyüme rakamlarını sürekli geliştirmiş, tüm dünyada konuşulan bir başarıya imza atmıştı.

TÜRKİYE FAİZİ TEK ORANA İNDİRDİ

Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde, haftalık gösterge Repo faizinde beklentiler doğrultusunda 150 baz puan indirime gitti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 10,50'den yüzde 9,00'a çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading