Yandex Metrica

Ehliyet ücretine rekor zam geliyor! 2023 fiyatı bakın ne kadar oldu?

Ehliyet ücretine rekor zam geliyor! 2023 fiyatı bakın ne kadar oldu?

Yeni yılla birlikte birçok ürün ve hizmete zam bekleniyor. Yeni yılda artan sınav ve harç bedellerine sürücü kursları da eklendi. Bundan sonra ehliyet almak için 10 bin liradan fazla ücret ödemek gerekecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

2023 yılında ehliyet alacaklara kötü haber! Yeni yılda ehliyette kurs, harç ve sınav bedellerine zam geliyor. Sınav ve harç bedellerine bir de sürücü kursunun eğitim ücreti de eklenince, ehliyet almak için 10 bin liradan fazla ücreti gözden çıkarmak gerekecek. 

2022 yılında yazılı sınav harcı 130 lira. Yazılı sınavı geçtikten sonra 160 lira da direksiyon sınav harcı ödeniyor ve sonrasında eğitimlere başlanıyor. Kurs ücreti ise 7 bin 60 lira.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Haberi Görüntüle

MALİYET 10 BİN TL'Yİ GEÇECEK

2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek. Yani B sınıfı bir ehliyetin maliyeti 10 bin TL'yi geçecek. Zam gelmeden ehliyet almak isteyenler, Aralık ayında kurs kontenjanlarını doldurdu.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

KURS ÜCRETLERİNİ KİM BELİRLİYOR?

Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. Kurs ücretleri illere göre farklılık gösterebiliyor.

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

10 ARALIK'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki sürücü kurslarının ücret politikalarında beklenen değişimi Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz anlattı. Ankara Valiliği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları derneği temsilcileri olarak toplantı yaptıklarını belirten Tepeöz, yeni kurs ücretinin yıl başını beklemeden, 10 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading