Yandex Metrica

Ehliyet alacaklara kötü haber! 31 Aralık'tan itibaren...

Ehliyet alacaklara kötü haber! 31 Aralık'tan itibaren...

2023 yılında birçok ürün ve hizmete zam gelecek. Sürücü kurslarına da 2023 yılında zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Akaryakıt zamlarıyla birlikte 7 bin lirayı geçen sürücü kurslarının ücreti yılbaşından itibaren zamlanacak. 

Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur ve emekliyi temmuzda bekleyen zam oranı Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur... Haberi Görüntüle

YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

Zamli şekilde ehliyet ve harç ücreti ödemek istemeyenler ise kursların aralık ayı programını doldurmuş durumda.

Gazete Duvar'dan Ogün Akkaya'nın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 için pasaport, ehliyet gibi değerli kağıtlar ile vergi, ceza ve harçlarda uygulanacak yeniden değerleme oranını belirledi. Buna göre yeni yıl ile birlikte A sınıfı sürücü belgesi harcı 370,40 TL’den 825,73 TL’ye, otomobil sürücülerinin kullandığı B sınıfı sürücü belgesi harcı ise bin 116,90 TL’den 2 bin 489,90 TL’ye yükselecek.

Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024 benzin, motorin ve LPG fiyayları... Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024... Haberi Görüntüle

10 ARALIK'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kurslarının temsilcilerinden oluşan bir heyetle birlikte belirleniyor. Kurs ücretleri illere göre farklılık gösterebiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki sürücü kurslarının ücret politikalarında beklenen değişimi Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz anlattı.

Ankara Valiliği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları derneği temsilcileri olarak toplantı yaptıklarını ifade eden Tepeöz, yeni kurs ücretinin yıl başını beklemeden, 10 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacağını söyledi. Yeni ücretin bir yıl boyunca sabit kalacağını belirten Tepeöz, “Ankara’da B sınıfı ehliyet kurs ücreti 7 bin 60 TL olacak. Devlete ödenecek harç ücreti ise 2 bin 490 tutarına çıkacak. Bakanlığın düzenlediği yazılı sınav ve direksiyon sınavının ücretini de eklediğimiz zaman ehliyetin bedeli toplam 10 bin 500 lirayı bulacak. İzmir’deki kursların fiyatlandırması 7 bin- 7 bin 500 TL arasında değişirken, İstanbul’da ise Ankara’da olduğu gibi aynı fiyatlandırma, yani 7 bin 60 TL kurs ücreti uygulanacak.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading