Yandex Metrica

Dünyaca ünlü isim tarih verip duyurdu! 'Altın çok sert bir şekilde yükselecek'

Dünyaca ünlü isim tarih verip duyurdu! 'Altın çok sert bir şekilde yükselecek'

Gram altın ve dolarda yaşanan sert düşüş sonrası ekonomistler yatırımcılar için tahminlerini güncellemeye başladı. 'Altın fiyatı yükselecek mi?' sorusunu cevaplayan ekonomistler dolar kuru hakkında da yeni açıklamalarda bulundu. Dünyaca ünlü isim konu ile ilgili 'Fed sonunda gözlerini kırpacak. ‘Artık böyle sıkılaştıramayız’ diyecekler. İşte o zaman altın çok sert bir şekilde yükselecek, resesyondan çıkmaya başlayacağız' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Dünyayı etkisi altına alan enflasyonist baskı resesyon riskini her ülke için giderek artırırken, merkez bankalarının temmuz toplantılarında alacağı kararlar yatırımcıları fiziki varlıkları için yaptığı yatırımlarda revizyona gitmeye zorlayacak. 

Dün, ABD'de dayanıklı mal siparişleri, mayısta aylık bazda yüzde 0,7 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterirken, söz konusu verinin ülkede enflasyonist seyrin güçlü kalmayı sürdürdüğüne işaret ettiğine yönelik endişelerle pay piyasalarında risk iştahı zayıfladı.

Tahvil piyasalarında yatay bir seyrin hakim olduğu gözlemlenirken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında 50 baz puan faiz artırılacağına ilişkin beklentiler güçleniyor.

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

BDDK KARARI SONRASI DOLAR'DA SERT DÜŞÜŞ 

Haftanın ilk işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde karışık bir seyir izlenirken, BDDK’nın TL ticari kredilere yeni koşullar açıklaması sonrasında Türk lirasının dün dolar karşısında yüzde 2,2 oranında yükselişle en iyi performans gösteren para birimi oldu. Bununla birlikte gün içerisinde 16,09 seviyesine kadar gerileyen ve yaklaşık son bir ayın en düşük seviyesini test eden dolar/TL kuru günü 16,55 civarından düşüşle kapattı. Türkiye 5 yıllık CDS primi 771,78 baz puana inerken, 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 19,31 oldu.

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Haberi Görüntüle

GRAM VE ONS ALTINDA SON DURUM 

Dün 1841 dolar seviyesine kadar ons altın günü 1822 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı bugün ise 1828 dolar seviyesinden işlem görüyor. 20 Aralık’ta Kur Korumalı Mevduat Sistemi’nin devreye alınması öncesinde 1062 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kıran gram altın ise o tarih sonrası 500 liranın altını görmüştü. Ancak dolar/TL kurunun geçtiğimiz haftalarda 17,50 TL’yi görmesiyle altının gram fiyatı yeniden tüm zamanların zirvesine gözünü dikmiş ve 1040 lira seviyesine çıkmıştı. Gram altın fiyatları daha sonra düşüşe geçerek 1010-1025 lira aralığında hareket etti. Ancak Cuma günü BDDK’nın aldığı karar sonrası dolar kurunda yaşanan sert düşüş gram altında da kayıpları beraberinde getirdi ve 971 liraya kadar çekildi. Dün 953 liraya kadar gerileyen gram altın gün 982 liradan kapatmasının ardından bu sabah 976 lira seviyelerinden satışa sunuluyor.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

'ÖNCE ALTIN YÜKSELECEK SONRA EKONOMİ DÜZELECEK' 

Altın fiyatlarına ilişkin gelişmeler yatırımcıların odağında yer almaya devam ederken dünyaca ünlü isimden flaş bir altın değerlendirmesi geldi. Lin Asset Management Kurucusu Chen Lin, “Durgunluktan ne zaman çıkıyoruz? Sanırım, bir gün, Fed sonunda gözlerini kırpacak. ‘artık böyle sıkılaştıramayız’ diyecekler. İşte o zaman altın çok sert bir şekilde yükselecek. İşte o zaman resesyondan çıkmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı ve kıyma fiyatları cep yakıyor Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı... Haberi Görüntüle

'ALTIN DURGUNLUK SIRASINDA İYİ PERFORMANS GÖSTERMEYEBİLİR'

Altın, durgunluk sırasında iyi performans göstermese de, durgunluğun sona erdiğinin öncü göstergesi olabilir. Bu düşüncenin sahibi Chen Lin, şu yorumda bulundu: 

Her durgunlukta, borsadaki her düşüşte, altın her zaman ondan ilk çıkandır. Altınla ilgilenmeyen yatırımcılar için bile, altın fiyatını izlemek, önümüzdeki birkaç hafta veya birkaç ay içinde piyasanın nerede olacağına dair bir yön verebilir. Önce altın yükselir, sonra ekonomi düzelir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading