Yandex Metrica

Domates İstanbul'da 20 TL Anadolu'da 3 TL! Büyük fiyat farkı dikkat çekti

Domates İstanbul'da 20 TL Anadolu'da 3 TL! Büyük fiyat farkı dikkat çekti

Yükselen sebze meyve fiyatları vatandaşı pazarlardan uzaklaştırırken bu durumun sadece İstanbul'da geçerli olduğu görüldü. Sosyal medyadan Afyon pazarındaki sebze meyve fiyatlarını paylaşan bir vatandaş aradaki büyük farkı gözler önüne serdi. Öyle ki Afyonkarahisar'da domates kilosu 5 TL'den satılırken İstanbul'da bu rakam en aşağı 10 TL'den başlıyor, 40 TL'ye kadar yükselebiliyor.

Ekonomi

03.04.2024, 19:41

Türkiye'de sebze meyve fiyatları yükseliyorken, İstanbul ile Anadolu'daki büyük fark göze çarptı. 

Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte kadınlara emeklilik rehberi... Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte... Haberi Görüntüle

İSTANBUL İLE ANADOLU ARASINDAKİ BÜYÜK FARK

Bir sosyal medya kullanıcısının Afyonkarahisar'da bir semt pazarından paylaştığı fotoğraflar İstanbul ile Anadolu şehirlerinin pazarlarındaki büyük farkı gözler önüne serdi. 

İstanbul'da bir sürü komisyoncu aracılığı ile halka sunulan meyve sebze fiyatlarındaki artış halkın pazara yüklü bir meblağ ile girmesine sebep oluyor.

Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma Yolu'nda tarihi adım! Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma... Haberi Görüntüle

ANADOLU'DA 5 TL İSTANBUL'DA 20 TL 

Öyle ki sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta Afyonkarahisar'da tarla domatesinin kilosunun 5 TL'ye satıldığı görülürken İstanbul'da domates fiyatları 10 TL'den 40 TL'ye kadar geniş bir skalada satışa sunuluyor. 

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

İKİ KAT FARK VAR 

İstanbul Hali'nde 13 Haziran günü tarla biberinin kilosu 7 TL'den satışa çıkarken Afyon pazarında kilosu 3 TL'ye satılıyor. Diğer yandan İstanbul'daki fiyatın halden çıkış fiyatı olduğunu göz önüne almak gerekiyor. Pazarcının kârı bu fiyata henüz eklenmemiş durumda iken 7 TL'den satılıyor. 

Diğer yandan maydanoz İstanbul Hali'nde 4 TL'den satılırken Afyonkarahisar'daki pazarda 2 TL'den satışa sunuluyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading