Yandex Metrica

Sitede Ara

Doların çakılmasına çok az kaldı! Necmettin Batırel tarih verip duyurdu

Doların çakılmasına çok az kaldı! Necmettin Batırel tarih verip duyurdu

Ekonomist ve yazar Necmettin Batırel, vatandaşın cebini yakan sebze ve meyve fiyatlarına isyan etti. Batırel, talep olmaması halinde bu fiyatların gerileyeceğini söyledi. Öte yandan, Suudi Arabistan ve BAE'den döviz girdisiyle birlikte doların da düşeceğini iddia etti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:45

Ekonomist Necmettin Batırel, BBN Türk kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Necmettin Batırel, Şubat ayı içerisinde Türkiye'ye önemli bir döviz girişinin olacağını belirterek, "Şubat ayında Erdoğan BAE, sonra Suudi Arabistan'a gidecek. Yine BAE'nin Türkiye'deki varlıklara ortak olma düşüncesi var. Bu da büyük bir dövizin ülkemize girişi demektir.." dedi.

Bakan Şimşek net konuşmuştu: Kamuda tasarruf şart! Kamuda tasarruf adımlarının detayları belli oldu! Bakan Şimşek net konuşmuştu: Kamuda tasarruf şart! Kamuda tasarruf adımlarının... Haberi Görüntüle

'TALEPTE BEKLENENİ GÖSTERMEZSENİZ FİYAT DA DÜŞER'

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın yaz dönemlerine ait yiyeceklerde yaşandığını ancak mandalina ve portakal fiyatlarındaki artışa anlam veremediğini ifade eden Batırel, "Sebze ve gıda fiyatlarındaki artışa bak Allahını seversen. Patlıcan  20 lira, dolmalık biber 25 lira, çalı fasulye 23 lira olmuş. Bunların hepsi yaz sebzesidir. Kışın üretilen birçok sebze var. Pahalı olur tabii ki. Bizim zamanımızda kimse kışın domates almazdı. Şu yediğin domatesin tadı mı var? Yeme yani. Fiyatı belirleyen az ve taleptir. Ama siz talepte bekleneni göstermezseniz fiyat da düşer. Mesela portakal 5 lira, mandalina 10 lira... Neden bu kadar pahalı satılıyor? Marketlerdeki fiyatlar aşırı yükseltmiş durumda. Fiyatı beğenmiyorsanız almayın. Marketlerde o zaman fiyatları düşürür" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading