Yandex Metrica

Dolar bir ay önceki seviyesinde! Seri indirimler bekleniyor

Dolar bir ay önceki seviyesinde! Seri indirimler bekleniyor

Türk Lirası karşısında sert düşüş yaşayan ABD Doları bir ay önceki pozisyonuna döndü. Vatandaşların gözü şimdi marketlerdeki etiketlerde...

Ekonomi

08.03.2024, 00:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşamki açıklamaları sonrası ABD Doları'nın Türk Lirası karşısındaki hızlı değer kaybı devam ediyor. Vatandaşlar bankada ve döviz bürolarında dolar bozdurmak için adeta yarışa girerken ABD Doları'nın değeri de bu sabah -aşağı ve yukarı yönlü dalgalanmalar olsa da- 12 liraya kadar geriledi. Böylece dolar, bir ay önceki değerine hızla dönüş yaptı. 

Yaşanan bu hızla düşüş, vatandaşların gözünü etiketlere çevirdi. Market, benzinlik, eczane ve çarşı-pazarda son bir aydır dolardaki artış bahane edilerek yapılan zamların geri çekilip çekilmeyeceği şu an en büyük merak konularından biri haline geldi. 

Özellikle zincir marketlerde son bir ay içerisinde yapılan ardı ardına zamlar milyonlarca vatandaşı bezdirmiş, dolardaki artış bahanesiyle kimi zaman birkaç saat içerisinde ürünlerin üzerine farklı etiketlerin yapıştırıldığı görülmüştü. Vatandaş şimdi o fiyatların aynı hızda yeni etiketlerle güncellenmesini bekliyor. 

Bunun yanında otomobil firmaları fiyat güncellemesi yaptıklarını duyururken, dolardaki düşüşle birlikte bir nebze canlanması beklenen inşaat sektörünün de konut arzına kaldığı yerden devam etmesi, bunun sonucunda ise ev fiyatlarının bir miktar düşmesi öngörülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading