Yandex Metrica

Dolar alacaklar dikkat! Dev bankadan flaş dolar tahmini: Beklenen seviyeyi duyanlar şoke oldu

Dolar alacaklar dikkat! Dev bankadan flaş dolar tahmini: Beklenen seviyeyi duyanlar şoke oldu

Son dakika gelişmeleriyle birlikte dolar kurundaki hareketlilik, yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. Mart ayında artış eğilimini sürdüren dolar/TL, 32 TL seviyesini aşarak rekor seviyelerini yeniledi. Vatandaşlar, "Seçim sonrası dolar artar mı, düşer mi?" sorusunun yanıtını araştırırken, büyük bir bankadan korkutucu bir dolar tahmini geldi. Belirli bir tarih verilerek yapılan bu tahmin, yatırımcıları şaşkına çevirdi ve duyulan rakamı öğrenmek için döviz bürolarına akın edeceklerini belirttiler.

Ekonomi

09.04.2024, 23:43

Yıl başından bu yana istikrarlı bir şekilde artan dolar kuru, vatandaşlar tarafından sürekli sorgulanıyor. Yatırımcılar, "Seçim sonrası dolar artar mı, düşer mi?" gibi soruları araştırırken, Katarlı QNB Finansbank'tan yeni bir açıklama geldi. Banka, yıl sonu dolar tahminini güncelledi ve belirli bir tarih vererek yatırımcıları şaşırttı. Bu açıklama, yatırımcıları tedirgin eden bir dolar tahmini olarak değerlendirildi.

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

QNB FİNANSBANK'TAN DOLAR/TL TAHMİNİ

Önde gelen bankalardan QNB Finansbank, Türkiye Merkez Bankası'nın son faiz kararı sonrasında dolar/TL ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Banka, 2024 yılı sonu tahminlerini revize ederek her birini detaylı bir şekilde açıkladı. QNB Finansbank, 2024 sonu dolar tahminini 41,7'den 38,4'e kadar düşürdü. Ayrıca, 2024 sonu TÜFE tahminini Yüzde 45'ten yüzde 42'ye kadar indirdi. 2025 sonu TÜFE tahmini ise yüzde 30'dan yüzde 23'e kadar geriledi.

Tahminlerdeki değişikliklerin nedenleri şunlardır: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz aracını Türk Lirası'nı desteklemek için kullanmaya hazır olması, yerel seçimlerle ilişkili konjonktürel unsurların seçim sonrasında ortadan kalkması ve yaz aylarından itibaren cari dengenin belirgin bir şekilde iyileşmesi beklenmesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading