Yandex Metrica

Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geldi? Doğalgaz fiyatları düşüyor mu?

Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geldi? Doğalgaz fiyatları düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı açıklamalar arasında yer alan doğalgaz hakkında vatandaşlar doğalgaz indirimi gelip gelmediğini arama motorlarında araştırıyor. Peki, Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geldi? Doğalgaz fiyatları düşüyor mu?

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan Doğalgaz indirimine ilişkin açıklamaların sonra doğalgazda ne kadar indirim yaşandığı merak ediliyor. Peki, Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geldi? Doğalgaz fiyatları düşüyor mu?

Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar, kaç TL 28 Nisan? Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek, yarım altın ne... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FİAYATLARINA İNDİRM GELDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şimdiden 2 müjdeyi paylaşalım. Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi.

Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün kaça kadar açık, işlem yapılır mı? Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FATURASI NASIL HESAPLANIR?

Doğalgaz faturasını hesaplayabilmek için ilk önce o ay ne kadar doğalgaz harcadığınızı bilmeniz gerekmektedir. Doğalgaz sayacınıza giderek o ay yakmış olduğunuz doğalgazın endeksini görebilirsiniz. Bir önceki ay faturanızda yer alan son endeksine bakmalı ve bu endeksleri birbirinden çıkarmalısınız. Böylece doğalgaz hesaplamak için kullanılan ayda ki doğalgaz hacminden geçmiş olan ayın hacmini çıkartıp o ayda kullanılmış olan doğalgaz hacmini bulacaksınız.

Doğalgaz, gaz olduğundan dolayı hem sıkıştırılmış hem de akışkan bir yapıya sahip olduğundan dolayı faturalamada yer alan düzeltme katsayısı ile o ay da kullanılmış olan doğalgaz hacmi çarpılmaktadır. Bu sonuca da düzeltilmiş tüketim ismi verilmektedir.

Bu düzeltilmiş tüketim sonrasında 1 metreküp doğalgazın yakılması ile ortaya çıkmış olan enerji miktarı ile çarpılmaktadır. Bu sonuçlar doğrultusunda doğalgaz firmasının tüketim başına ücretini bularak faturanızı hesaplamanız mümkündür

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading