Yandex Metrica

Devletten 3 bin 38 TL ödeme! O şartları sağlayanlar başvurabilir! Ödemenizi PTT'den alabilirsiniz!

Devletten 3 bin 38 TL ödeme! O şartları sağlayanlar başvurabilir! Ödemenizi PTT'den alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak başvurulara 3 bin 38 TL ödeme yapılacak. Başvurusu kabul edilenler ödemelerini PTT üzerinden alacak.

Ekonomi

27.01.2024, 11:55

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek ödemelerinin yapıldığı bir program. Çocuklu ailelere yapılan destek ödemelerinin ayrıntıları vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başlattığı SED yardımları programları ile çocuğu olan aileler destek ödemesi yapmayı sürdürüyor. Ailede yaşayan çocuk sayısına göre destek ödeme tutarlarının artacağı bildirildi. Peki çocuk destek ödemesi için şartlar neler? SED ödemesi ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray bedava mı? Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray... Haberi Görüntüle

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devlet, seçim öncesi son dakika açıklaması yaptı. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere 3 bin 38 TL destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan SED yardımları kapsamında çocuğu olan aileler destek ödemesinden yararlanabilmesi için başvuru yapması gerekmektedir. SED sosyal destek ödemesinden yaralanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına bizzat giderek başvuru yapılması durumunda destek ödemesi başlayacaktır. 18 yaş üstü öğrenciler ise başvurularını kendilerinin şahsen yapması gerekmektedir.

SED sosyal destek ödemesi kapsamında başvuru yapacak ihtiyaç sahibi ailelere 3 bin 38 TL destek ödemesi yapılacak. Başvuru yapan ve başvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi aileler destek ödemesini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik kartı ile PTT aracılığıyla alabilecek.

2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi? 2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi... Haberi Görüntüle

SED BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan SED yardımı destek ödemesi açıklaması ile birlikte dar gelirli veya geliri olmayan vatandaşlar tarafından SED yardımı başvuru şartlar merak konusu oldu. Aile Bakanlığı tarafından belirlenen söz konusu destek ödemesi için başvuru şartları ise şu şekilde;

Çocuk destek ödemesinden yararlanabilmek için başvuru yapacak ailelerin hane geliri asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen SED yardımından okula giden çocuğu olan aileler yararlanabilecek.

Aile Bakanlığı her ay düzenli bir şekilde SED yardımlarını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası göre PTT aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere sağlayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading