Yandex Metrica

Dev projeyle "Yağdonduran" Geçidi yeni bir boyut kazanıyor

Dev projeyle "Yağdonduran" Geçidi yeni bir boyut kazanıyor

Sivas- Malatya yolunda ve Ulaş ilçesinin sınırlarında bulunan Yağdonduran Geçidi hizmete sunulmaya azır. Adını kış aylarında hakim olan soğuk hava koşullarından alan Yağdonduran Geçidi, artık sürücüler için endişe konusu olmayacak.

Ekonomi

21.03.2024, 09:46

Sivas-Malatya yolunda kışları, özellikle de buzlanma yüzünden çoğu zaman ulaşıma kapanan Yağdonduran Geçidi için 2016'da yapımına başlanan, aynı zamanda çift tüpten oluşan 1567 metre uzunluğunu bulan tünel projesinde sona gelindi. Tünelin önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanıyor.

İç Anadolu Bölgesi'ni Doğu Anadolu Bölgesi'ne Sivas üzerinden bağlayan geçide yapılan tünel çalışmalarında kazı tamamlandı. Yeni Şafak'ın haberine göre, çalışmalarda giriş bölümleri ve elektrik altyapıya yönelik işlemler devam ediyor ve tünel, 2022 yılında hizmete girecek. 

Söz konusu tünel hizmete girdikten sonra ulaşımda belirgin bir rahatlama sağlanacağını ifade eden Vali Salih Ayhan, "Sivas, kara yolları açısından çok şanslı bir yer. 2000'li yıllara baktığımız zaman 24 kilometre bölünmüş yolu varken, şu anda 800 kilometreye çıkmış durumda. Bu yolların kalitesi de gün geçtikçe artmaktadır.

Sivas'ın doğu, batı, kuzey ve güney akslarına baktığımız da 'En elzem hangisi' diye soracak olursanız gerçekten Yağdonduran Tüneli çok çok önemlidir. Bizim kış döneminde çok hafif bir tipide dahi çok kolayca kapanan yolların başında gelmektedir. Yağdonduran adı bile ürkütücü. Orada çok güzel bir proje yürütülüyor. Burası 1567 metre ve çift tüpten oluşuyor." dedi.

Tünelin bir gidiş ve bir de gelişten oluştuğunu dile getiren Ayhan, şu anda tünellerin giriş kısımları ile elektrik altyapısının yapılmakta olduğunu ve buranın Sivas'ın Malatya ve güneyle bağlantısını çok rahat bir şekilde sağlamış olacağınıa dikkat çekti.

Vali Ayhan, "Ayrıca bizim o bölgede Divriği, Kangal ve Gürün ilçelerimize de çok rahat ulaşım sağlayacak. Kuzeyde yapımı süren Geminbeli, güneyde ise Yağdonduran Tüneli ile iki bölgeye ulaşım kolay sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading