Yandex Metrica

Dev bankadan ekonomistleri bile korkutan açıklama! ABD ekonomisi bu tarihten sonra resesyona girecek

Dev bankadan ekonomistleri bile korkutan açıklama! ABD ekonomisi bu tarihten sonra resesyona girecek

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon korkutan bir açıklama yaparak ABD ekonomisinin resesyona gireceği tarihi açıkladı. Dimon, bu ihtimalin oldukça büyük olduğuna dikkat çekti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:55

ABD'nin ve dünyanın önde gelen bankalarından biri olan JPMorgan'dan ekonomistleri bile tedirgin eden bir açıklama geldi. Bankanın CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin hali hazırda "aslında hala iyi durumda" olduğunu ve tüketicilerin 2008 küresel mali krizine kıyasla muhtemelen daha iyi durumda olacağını söyledi.

Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Haberi Görüntüle

"GELECEK HAKKINDA KONUŞMADAN EKONOMİ HAKKINDA KONUŞAMAZSINIZ"

Bloomberg'in haberine göre Dimon, Pazartesi günü Londra'daki JPM Techstars isimki bir konferansta yaptığı konuşmada “Ama gelecekteki şeyler hakkında konuşmadan ekonomi hakkında konuşamazsınız- ve bu ciddi bir şey” ifadesini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

"FAİZ ORANLARI BEKLENENDEN FAZLA YÜKSELDİ"

Alarm zillerini çalan göstergeler arasında kontrolden çıkan enflasyonun etkisine, faiz oranlarının beklenenden fazla artmasına, niceliksel sıkılaştırmanın bilinmeyen etkilerine ve Ukrayna krizine işaret eden Dimon şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar, ABD'yi ve dünyayı iteceğini düşündüğüm çok, çok ciddi şeyler - demek istediğim, Avrupa zaten resesyonda - ve muhtemelen ABD'yi altı ila dokuz ay sonra bir tür resesyona sokacaklar.”

Piyasadaki sahte altın oranı arttı: Darphane'den yatırımcılara önemli uyarı! Piyasadaki sahte altın oranı arttı: Darphane'den yatırımcılara önemli uyarı! Haberi Görüntüle

"ÇOK DAHA ACI VERİCİ OLMASI MUHTEMEL"

Dimon, S&P 500 endeksinin yüzde 20 düşüş gösterebileceğini belirtirken, "Bu yüzde 20'lik düşüşün ilk yüzde 20'lik düşüşten çok daha acı verici olması muhtemel" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading