Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Uzman isimden asgari ücret açıklaması! Maliyeti 14 bin TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Uzman isimden asgari ücret açıklaması! Maliyeti 14 bin TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı mitingde 'Asgari ücreti gelişmeler çerçevesinde tekrar değerlendireceğiz' ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, asgari ücrete gelecek zam ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret dair verdiği zam müjdesinden sonra ne kadar zam geleceği araştırılmaya başlandı. 6 ayın enflasyon verilerinin açıklanmasına son 2 ay kalırken vatandaş büyük bir heyecan içinde. Vatandaşların büyük bekleyişi devam ederken asgari ücrete dair artışın ne kadar gerçekleştirileceği de araştırılıyor. Kesin sonuçlar çıkmasa da vatandaşlar en yakın tahminleri merak ediyor. Enflasyon oranı asgari ücret için en büyük belirleyici iken tahminler ile sonuç birbirine giderek yakınlaşıyor.

Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken promosyon ödemesi: İşte başvuru şartları... Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

 İŞVERENE MALİYETİ 14 BİN TL

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz katıldığı programda asgari ücrete gelecek olan ara zam hakkında açıklama yaptı. Buna göre ilk 4 ay verisinin yüzde 15,22 oranında belirlenirken yıllık oran ise 43,68’i gösteriyor. Merkez Bankası’ndan gelen son 2 ay verilerine göre 21,13 gibi bir oran 6 ay için ortaya çıkıyor. Asgari ücret zammının yapılmasından sonra işverene maliyeti 11 bin 759 TL olurken, çalışanların alacağı tutar ise 8 bin 506 TL olmuştu. Buna göre yüzde 20 zam gelmesi halinde işverene maliyeti 14bin 109 TL olacak ve asgari ücretlilerin alacağı net tutar ise 10 bin 207 TL’ye artacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading