Yandex Metrica

Çocuklu aileye yardım müjdesi! Bir yıl boyunca 3700 TL ödeme yapılacak: Başvuru şartları açıklandı

Çocuklu aileye yardım müjdesi! Bir yıl boyunca 3700 TL ödeme yapılacak: Başvuru şartları açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere yardımlarını sürdürüyor. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile çocuklu ailelere 12 ay boyunca 3 bin 708 TL ödeme yapılacak. 

Ekonomi

02.04.2024, 11:43

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruda bulunan çocuklu ailelere verdiği Sosyal ve Ekonomik Destek yardımlarını detaylarını açıkladı. Başvuru da bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen her aileye 12 ay boyunca 3 bin 708 TL ödeme yapılacak. 

 0-17 yaş aralığında çocuğu olan ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı aracılığıyla belirlenen miktarlarda geri ödemeksizin para yardımında bulunuluyor. İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla ödenen nakdi yardım her ayın ortasında hesaplara yatırılıyor. Paranın hesaplara yatma günü, TC kimlik numarasının son rakamının çift ve tek hane olmasına göre belirleniyor.

Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu rakam verdi Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu... Haberi Görüntüle

3 BİN 708 TL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı 2023 yılında okul öncesi çocuklar için 2 bin 59 TL olarak ödeniyor. İlköğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 90 TL ödenirken, ortaöğretim çağındaki çocuklar için 3 bin 295 TL, ortaöğretim çağında fakat okumayan çocuklar için 2 bin 59 TL ödeniyor. Yükseköğretim çağındaki çocuklar için de 3 bin 708 TL, kuruluş bakımından ayrılan gençler için de 1648 TL ödeme yapılıyor.

Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki katı olacak Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki... Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

  •  Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.
  •  Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
  •  Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.
  •  Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Loading