Yandex Metrica

Bitcoin'de büyük çöküş! Kimse bu kadarını beklemiyordu! Peki alım fırsatı mı?

Bitcoin'de büyük çöküş! Kimse bu kadarını beklemiyordu! Peki alım fırsatı mı?

Kazakistan'da, elektrik ve internetin kesilmesi ülkedeki Bitcoin madencilik faaliyeti hash seviyeleri düşürdü.

Ekonomi

23.01.2024, 18:36

Kazakistan'da yaşanan siyasi gerilim kripto para piyasalarını da etkiliyor.

Cointelegraph'ın haberine göre, Bitcoin (BTC) madenciliği hash oranı (Bitcoin ağının işlemci gücü) söz konusu olduğunda dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan Kazakistan'da, elektrik ve internetin kesilmesi ülkedeki Bitcoin madencilik faaliyetini de etkiledi.

Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray bedava mı? Toplu taşıma bugün ücretsiz mi? 23 Nisan otobüs, metro, Marmaray... Haberi Görüntüle

HASH ORANI DÜŞTÜ

Bitcoin madenciliğinde yüzde 18.4 gibi oldukça yüksek bir orana sahip ülkede yaşanan protestolar sonrası Bitcoin ağının genel hash oranı, kapanıştan sonraki saatlerde yüzde 13.4 düşüşle saniyede yaklaşık 205.000 petahash'tan (PH/s) 177.330 PH/s'ye düştü.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

PİYASAYA ETKİSİ NE OLACAK?

Geçtiğimiz yıl Çin'in madenciliği yasaklamasının ardından Bitcoin ağındaki işlem gücünün yüzde 48 düştüğünü hatırlatan uzmanlar, Kazakistan nedeniyle yaşanan düşüşün hash oranlarının rekor düzeylerinden olduğunu ve internet kesintisinden gerçekleştiğini vurgulayarak, bu durumun piyasalara etkisinin sınırlı kalmasını bekliyor.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

BİTCOİN İÇİN ALIM FIRSATI MI?

Kripto para analistleri, Bitcoin'in 40 bin dolara iğne atmasını bir alım fırsatı olarak görüyor ancak alım için tersine dönüş emareleri bekleniyor.

Öte yandan, 67 bin dolar seviyelerinden binlerce Bitcoin satan bir balinanın bu seviyelerden büyük miktarlarda Bitcoin topladığı görülüyor.

Not: Bu içerik yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte bilgilendirme amacı taşımaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading