Yandex Metrica

Barcelona'nın stadı Camp Nou'yu Türk şirket yeniliyor: Türkiye'den bin personel gidecek!

Barcelona'nın stadı Camp Nou'yu Türk şirket yeniliyor: Türkiye'den bin personel gidecek!

Barcelona'nın stadı Camp Nou'nun yenilenmesi ihalesini Nihat Özdemir'in onursal başkanı olduğu Limak Holding almıştı. Temel atma töreni bugün gerçekleştirirken yenileme çalışmaları için Türkiye'den bin personelin İspanya'ya gideceği açıklandı.

Ekonomi

03.04.2024, 17:40

FC Barcelona'nın ünlü stadı Spotify Camp Nou yenileniyor. Limak İnşaat tarafından yenileme ihalesi kazanılan stadın inşaatı Barcelona'da düzenlenen temel atma töreni ile başladı.

Barcelona, inşaat süresince maçlarını 60 bin seyirci kapasiteli Barcelona Olimpiyat Stadı'nda oynayacak. İnşaatın 18 ay sürmesi bekleniyor. Futbol takımının aynı zamanda Barcelona Kulübü'nün 125'inci yıldönümü olan Kasım 2024'te Spotify Camp Nou'ya geri dönmesi bekleniyor. 1 Eylül 2022 tarihinde Spotify Camp Nou Stadı'nın yenilenmesi ve genişletilmesi için yapılan ihaleye aralarında Limak İnşaat'ın da bulunduğu ön yeterlilik alabilen 6 firma davet edilmiş ve teklifler 22 Kasım 2022 tarihinde FC Barcelona Kulübü'ne sunulmuştu.


1000 İŞÇİ İSPANYA'YA GİDECEK

Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, dünya futbolunun ön önemli simge yapılarından birisi olan Spotify Camp Nou'nun yenilenmesi işi için Limak'a duyulan güvenden dolayı FC Barcelona yönetimine teşekkür etti. Özdemir, "Limak olarak bugüne kadar pek çok önemli altyapı projesini tamamladık. Ancak bu proje bizim açımızdan bugüne kadar içinde yer aldığımız en simgesel, en anlamlı projelerden biri olacaktır" dedi. Yenilenme çalışmaları nedeniyle Türkiye'den de bine yakın personelin Barcelona'ya götürüleceğini ifade eden Özdemir, "1 milyar euroyu bulacak yatırım süreçlerinde Türkiye'den de 100 milyon euroluk bir alım süreci olacak" diye konuştu.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

LAPORTA DA KONUŞTU

Barcelona  Başkanı Joan Laporta ise yaptığı konuşmada Limak'ın artık kendilerinin bir üyesi olduğunu belirterek, şunları anlattı: "Dünya çapında bir referansa sahip olan Limak, en kısa sürede en iyi fiyatı garanti etti. Tamamlanan şantiyenin 2026 yılı haziran ayına kadar teslim edilmesini ve yapım hızının en az ekonomik zararı garanti etmesini istiyoruz. Limak bu isteği yerine getirir. Limak, FC Barcelona'nın 125. doğum günü (29 Kasım 2024) için Aralık 2024'ten önce stadyuma dönecek olan kulüp tarafından belirlenen zaman kilometre taşlarına ulaşma taahhüdünü üstlenen tek firma olmayı başardı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading