Yandex Metrica

Bakanlıktan kadınlara ekonomik destek için son hazırlıklar! 4 bin 125 TL hazırlandı

Bakanlıktan kadınlara ekonomik destek için son hazırlıklar! 4 bin 125 TL hazırlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik verdiği destek ödemesine zam yapıldı Bakanlığın yeni destek ödeme tutarı da açıklandı.

Ekonomi

15.03.2024, 04:14

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığısosyal destek ödemelerini genişletmeye ve ödemelerdeki miktarı artırmaya devam ediyor. Bakanlık, özellikle sosyal destek ödemeleri kapsamında ödediği tutarlara da memur maaşı, asgari ücret zammı ya da enflasyon oranınca, desteğe göre değişmekle birlikte zam yaptı. 2023 yılının ilk günlerinden bu yana destek ödemelerini zamlı bir şekilde gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik yaptığı yardımların miktarını da yükseltti.

Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları paylaştı Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları... Haberi Görüntüle

KADINLARA DESTEK DEVAM EDİYOR

Kadınları ekonomik anlamda desteklemeye yönelik olarak barınmadan gıdaya, ayni yardımlardan nakdi desteklere pek çok yardım türü veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle eşini kaybetmiş ya da ailesini kaybetmiş kadınlara maaş desteği sağlıyor.

Bu yıl da devam eden maaş desteğinde ödeme tutarı artarken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın öncülük ettiği ödemelerin ne kadar olacağı belirlendi. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadınlara yönelik verdiği o destek...

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

İKİ BAKANLIK ORTAK HAREKET EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği destek ödemelerinden biri olan ölüm aylığı, halk arasında 'dul' ya da 'yetim aylığı' olarak da adlandırılıyor. Bekar olan kadınların, ölmüş olması halinde anne ya da babasından; evli olan kadınların ise eşini kaybetmesi halinde alabileceği ölüm aylığı, belirli şartlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bağlanıyor. Kurumların iş birliği ile gerçekleştirilen bu ölüm maaşı ödemesine de yeni dönemde zam geldi.

'Dul' ve 'yetim aylığı' olarak da bilinen ölüm maaşı, 2023 yılı için en düşük emekli maaşına gelen yüzde 54’lük asgari ücret zammı ile artış yaşadı. Şu an için en düşük emekli maaşı tutarında maaştan yüzde 75 oranında yararlanan bir kadının aylık maaşı 4 bin 125 TL’yi buldu. Bu tutar, kişinin maaştan yararlandığı orana göre değişiklik gösterebiliyor. Öte yandan kadınlara ve çocuklara yönelik pek çok destek gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar için başvuruları e-Devlet üzerinden kabul ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading