Yandex Metrica

Bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine aylık 1997 TL ödeme müjdesi! PTT üzerinden başvuran alacak

Bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine aylık 1997 TL ödeme müjdesi! PTT üzerinden başvuran alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni yardım ödemeleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli aylığını 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarma müjdesinin ardından bakanlık ihtiyaç sahiplerine her ay bin 997 TL'lik ödeme yapacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı ödemelere bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda bakanlık dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahibi kişilere başvuru yapmaları halinde her ay ödeme yapıyor. Bu ödemelerden belirlenen şartları karşılayan kişiler yararlanabiliyor.

Bakanlığın verdiği sosyal yardımlardan biri olan yaşlılık aylığı şartları belirlendi.

65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık aylığı ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık önemli açıklamalarda bulundu. Peki, kimle 65 yaş aylığı alabilir?

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

YAŞLILIK AYLIĞI NE KADAR?

65 yaş üstü vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığı 1997 TL'ye yükseldi. Diğer yandan yüzde 40 ile yüzde 60 arasında engeli olan vatandaşlara verilen engelli maaşı ise 1597 TL'ye, yüzde 70 ve üstte engelli olan vatandaşlara ödenen engelli maaşı ise 2392 TL'ye yükseldi.

65 yaş üstü aylığı alabilmek için yaş şartını karşılamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, emekli olmamak, kendisinin ya da eşinin adına kayıtlı bir mal varlığı bulunmamak, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücreti üçte birinden az olması yaşlılık aylığı için aranan başvuru şartları arasında yer alıyor.

Şartları karşılayan vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading