Yandex Metrica

Bakanlık paylaştı! En çok altına sahip iller belli oldu! İşte Türkiye'nin altın şehirleri...

Bakanlık paylaştı! En çok altına sahip iller belli oldu! İşte Türkiye'nin altın şehirleri...

Türkiye bugün 'Milli Enerji ve Maden Politikası' kapsamında önemli bir adıma daha imza atarak ekonomi alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Söğüt Altın Madeni Tesisi açılışı yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son 20 yılda maden ihracatının 10 kat arttığını vurguladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.5 milyar dolar değerinde altın keşfinin yapıldığı Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden tesisinin açılışını yaparak ilk külçe altını döktü.

Açılışın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuyla ilgili önemli paylaştı. Bakanlık da en çok altın üretimi yapılan ilk 5 şehri sosyal medya adrsinden paylaştı.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

"MADEN İHRACATIMIZI 10 KAT ARTIRDIK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "2022 yılında 6,5 milyar dolarlık madencilik ihracatıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Son 20 yılda maden ihracatımızı yaklaşık 10 kat artırdık. Bilecik'e madencilik alanında önemli bir yatırım daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. "dedi.

Daha düne kadar etrafındaki büyükşehirlerin gölgesinde kalan Bilecik'in, AK Parti iktidarlarının altyapı yatırımları sayesinde cazibe merkezine dönüştüğünü dikkat çeken Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

"Özellikle doğal taş ve mermercilik başta olmak üzere madencilik sektörünün en büyük gelişimi gösterdiği şehirlerden biri oldu. Üretim, istihdam ve ihracat odaklı yeni ekonomik modelimizin çıktısı olarak geçtiğimiz yıl burada birçok fabrikamızın açılışını gerçekleştirmiştik. Bilecikli sanayi ve iş insanlarımızın bizlere gönderdiği her fabrika açılışı davetiyesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bilecik bugün artık daha fazla katma değerli ürün üreten, daha fazla istihdam sağlayan ve daha fazla ihracat yapan bir şehir haline geldi.

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek mi? EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek... Haberi Görüntüle

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA MADE İN TÜRKİYE İMZASINI ATTIK"

"Bütün bunlar lojistikten tedariğe, enerjiden ulaştırmaya kadar 20 yılda hayata geçirilen dev yatırımlar sayesinde oldu. Şimdi kalkınmanın ve büyümenin yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nda, atılan bu adımların meyvelerini büyümeyle, kalkınmayla, istihdamla, ihracat rekorlarıyla alıyoruz. 2022 yılında 6,5 milyar dolarlık madencilik ihracatıyla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Son 20 yılda maden ihracatımızı yaklaşık 10 kat artırdık. Yeni ürünler ve yeni pazarlarla dünyanın dört bir yanına 'Made in Türkiye' imzasını attık."

Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz arsa satışı başladı Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz... Haberi Görüntüle

16 FARKLI MADENDE ALTIN ÜRETİMİ YAPILIYOR 

Bakan Dönmez, bugün açılışını yapacakları Söğüt Altın Madeni'nin üretim rakamıyla Türkiye'nin en fazla üretim yapan altın madenlerinden biri olacağının altını çizerek  şunları söyledi; 

"Tam kapasite üretime geçtiğince yıllık ortalama 6,5 tonluk üretimiyle Türkiye'de en çok üretim yapan 3 işletmeden, 3 ruhsatımızdan birisi haline gelecek. 500 milyon dolarlık yatırım miktarıyla ilk etapta 1000, ilerleyen dönemlerde 1300 vatandaşımıza istihdam sağlayacak. Bugün 16 farklı madende altın üretimi gerçekleştiriyoruz. 2000 yılında neredeyse sıfır olan altın üretimimiz 2001 ile 2022 yılları arasında toplam 456 tona ulaştı."

"Son 5 yıllık altın üretimi ortalamamız 35 ton civarında seyrediyor. Bu nedenle altın madenciliğinde temel hedefimiz ihtiyacımızı yerli kaynaklarımızdan karşılamak, altın kaynaklı cari açığı azaltmak, bu alandaki yatırımı ve istihdamı artırmaktır. Cevherden mücevhere, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyeli üretim rakamlarına yansıtmakta kararlıyız. Türkiye Yüzyılı'nın altın çağını Söğüt'ten başlatmaya ve dalga dalga tüm yurda yaymaya kararlıyız."

Çevreye saygılı ve güvenli işletmeciliğin vazgeçilmez öncelikleri olduğunu belirten Dönmez, "Enerji ve madencilik politikamızı '3E' olarak adlandırdığımız enerji, ekonomi ve ekoloji dengesi üzerine yürütüyoruz. Ekonomimizin ihtiyacı olan kaynağı, doğamızı ve geleceğimizi koruyarak sağlayacağız." dedi.

1- Erzincan

2- İzmir

3- Uşak

4- Kayseri

5- Balıkesir

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading