Yandex Metrica

Bakan Kurum müjdeyi verdi! İşçilerin ev sahibi olabilmesi için yeni proje

Bakan Kurum müjdeyi verdi! İşçilerin ev sahibi olabilmesi için yeni proje

İşçilere 'uygun fiyatlı' ev müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Evi olmayan işçi kardeşlerimiz için yeni yapacağımız yerlerde onların uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Ekonomi

08.02.2024, 11:35

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye'deki DES Sanayi Sitesi'nde düzenlenen Sanayi Buluşmaları programında konuştu.

Sanayide yeşil dönüşüm uygulamalarından bahseden Bakan Kurum, 2022 yılında 2,8 milyon ton atığın, alternatif ham madde olarak sanayide kullanımını sağladıklarını kaydetti.

Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Haberi Görüntüle

''YÜZBİNLERCE GENCİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ''

"Bu kapsamda enerji ve kaynak verimliliğini, hava, su ve toprak için sıfır kirlilik prensibini gösteren tesislere, çevresel üretimin göstergesi olarak 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz. Bu belgeyi almaya hak kazanan sanayi tesislerinin, yeşil finansmandan faydalanmaları için gerekli tüm adımları atıyoruz. Bu sayede, sanayimizi, dünya standartlarının da üzerine çıkararak rekabet gücüne erişmesini ve piyasalarda yüksek payla yer almasını sağlayacağız. Bu süreci hep birlikte yürüteceğiz, yeşil bir ekonomi oluşturacağız ve inşallah 10 yıl içerisinde yüz binlerce gencimize istihdam sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

İŞÇİLERE 'UYGUN FİYATLI' EV MÜJDESİ

Kurum, ev sahibi olmayan işçiler için müjdesini şu sözlerle duyurdu:

"Evi olmayan işçi kardeşlerimiz için de yeni yapacağımız yerlerde onların uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerinin ve TOKİ Başkanlığı’mızla, sanayi bölgelerimizle birlikte yapacağımız projeyle katkı sağlayacağız. Hem onlara uygun şartlarda yer tahsisini, sanayi sitelerinin yapılması noktasında TOKİ’mizle yapım desteğini, diğer taraftan da burada çalışan kardeşlerimizin uygun şartlarda ev sahibi olması için hep birlikte proje yürütüyoruz. Bilhassa burada MODOKO, İMES, tüm sanayi bölgesi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan kardeşlerimizin uygun şartlarda ev alabilmesi ve üretim devamı için çalışmayı yürüteceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading