Yandex Metrica

Azerbaycan'la Türkiye arasında ticari alanda tarihi adım! Lojistiğin gücüne güç katılacak

Azerbaycan'la Türkiye arasında ticari alanda tarihi adım! Lojistiğin gücüne güç  katılacak

Azerbaycan'la Türkiye arasında, Türk lojistik sektörünün gücünü güç katacak tarihi anlaşma yürürlüğe girdi. Anlaşmayla birlikte Azerbaycan'a yapılan ihracatı kolaylaştıracak.

Ekonomi

23.01.2024, 22:20

Azerbaycan'la Türkiye arasındaki ticareti önemli oranda artıracak tarihi bir anlaşma yapıldı. Türk taşımacılarına önemli maliyet avantajları sağlayan yeni düzenlemeyle Azerbaycan'a yapılan ihracat daha da kolay hale gelecek. 

Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman halka arz olacak 2024? Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman... Haberi Görüntüle

30 MART'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 

Azerbaycan'da 30 Mart'ta yürürlüğe giren kararname ile yanıcı madde taşımalarından artık ücret alınmayacak. . Ağır yük taşıtları için şehir vergisi uygulaması sona erdirilirken bu taşıtlar için azami sınır uluslararası standartlara getirilerek 41 tona yükseltildi.

SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım ödemesi başvuruları başladı SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım... Haberi Görüntüle

MALİYETLER DÜŞECEK 

Uygulama, Azerbaycan'a ve Azerbaycan üzerinden Rusya, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan gibi Orta Asya ülkelerine nakliye yapan Türk taşımacılarına büyük kolaylık getirirken aynı zamanda maliyetleride otomatik olarak düşürecek. Düzenleme, Azerbaycan'a yapılan ihracatı kolaylaştıracağı gibi Azerbaycan üzerinden transit taşımaları teşvik edecek, Orta Koridoru daha da etkin hale getirecek. 

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden anlaştı! Restoran ve kafelere fahiş fiyat boykotu hafta sonu başlatılıyor! Vatandaşlar sosyal medya üzerinden anlaştı! Restoran ve kafelere fahiş fiyat... Haberi Görüntüle

GEÇİŞ BELGESİ OLMAYAN ÜLKELERE MÜSADE EDİLMEYECEK 

Azerbaycan'ın aldığı karar ile sınır kapılarında ücretli geçiş belgesi uygulaması sona ererken, geçiş belgesi olmayan ülkelere ait taşımalara da müsaade edilmeyecek.

PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl yapılır? PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl... Haberi Görüntüle

GEÇİŞ KOTALARI 115 BİNE YÜKSELTİLDİ 

Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşmayla geçiş belgesi kotaları daha önce 49 binden 115 bine yükseltilmişti. Yeni uygulama ile bazı ülke taşımacıları sorun yaşarken Türk taşımacıları çok daha düşük maliyet ile taşıma yapacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading