Yandex Metrica

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAM! 12 BİN TL + prim desteği: Süreç bugün başlıyor

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAM! 12 BİN TL + prim desteği: Süreç bugün başlıyor

Asgari ücretli çalışanlara müjde! Temmuz ayında yapılacak olan zam oranı belli oldu. Asgari ücret şimdilik 8.506 TL fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadlerinden olan asgari ücrete ara zam söyleminden sonra dikkatler temmuz ayına yöneldi. Türk - İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un, yeni atanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaretiyle, yeni asgari ücrette süreç başlayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Asgari ücrete yapılacak zam oranı milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete yüzde 30 - 35 arasında bir zam yapılması halinde, net 11 bin - 12 bin TL bandında bir rakam belirlenmiş olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısının ardından yaptığı, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’muzda çalışmalara başlıyoruz” açıklamasından sonra tüm dikkatler, asgari ücrette ara zammına yöneldi.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberi doğrultusunda, komisyon toplantısında enflasyon verileri ve son günlerde döviz kurlarında yaşanan artış da masaya yatırılacak. Özellikle işçi tarafı, son dönemlerde düşüş trendine giren enflasyon rakamlarından çok, döviz fiyatlarındaki son gelişmelere dikkat çekerek, alım gücündeki kaybın telafi edilmesi talebiyle pazarlığa oturacak.

AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira yardımını kimler alabiliyor? AFAD Kira yardımı sorgulama... AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira... Haberi Görüntüle

Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi başlıyor Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak temmuz zammı için “Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” demişti. Dolardaki son gelişmelerle, bu miktar 11 bin 500 lira seviyesini geride bıraktı.

Bu rakama refah payı da eklenirse net asgari ücret için 12 bin lira seviyeleri gündeme gelecek. İşçi tarafını temsil eden Türk-İş de masaya en son aya ait açlık ve yoksulluk sınırı araştırması ile oturacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading