Yandex Metrica

Asgari ücrete zam yapılacak mı? 2022 asgari ücret temmuz zammı belli oluyor!

Asgari ücrete zam yapılacak mı? 2022 asgari ücret temmuz zammı belli oluyor!

Asgari ücret temmuz zammı belli oluyor. Vatandaşlar internette "Asgari ücrete zam yapılacak mı?" araması yapıyor. Vatandaşlar tarafından merakla beklenen asgari ücret zammı gündemde yerini koruyor. 2022 Ocak ayında yüzde 50 oranında zam yapılan asgari ücret 2 bin 250 lira olmuştu. Nisan ayında enflasyon oranı yüzde 69,97 seviyelerine kadar tırmanınca temmuzda asgari ücrete tekrar zam olması gündeme geldi. Peki asgari ücrete zam yapılacak mı? 2022 asgari ücret temmuz zammı belli oluyor!

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Asgari ücrete temmuz ayında yeni bir zammın gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı gündemde yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerektiğinde yıl ortasında değerlendirme yapılabileceğini söylemesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "Asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklaması yapmıştı. Peki asgari ücrete zam yapılacak mı? 2022 asgari ücret temmuz zammı belli oluyor!

Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor: İşte güncel rakamlar Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Nisan ayında yıllık enflasyon oranının yüzde 69,97 seviyesine dayanmasıyla birlikte asgari ücrete ek zam konusu konuşulmaya başladı. 2022 asgari ücret, Ocak ayında yapılan yüzde 50 oranındaki zammın ardından 4 bin 253 liraya çıkartılmıştı. Asgari ücret temmuz zammının geleceğine dair resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde konunun netleşeceği düşünülüyor.

Memur olmak isteyenlere müjde!  KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar İŞKUR'da yayımlandı Memur olmak isteyenlere müjde! KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar... Haberi Görüntüle

ÖMER ÇELİK AÇIKLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret temmuz zammı hakkında bilgi verdi. Ak Parti Sözcüsü Çelik, "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.” dedi.

Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜMİTLENDİRDİ

Recep Tayyip Erdoğan’ın basın mensupları tarafından gelen “Yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu?” sorusuna verdiği cevapla asgari ücret zammı için ümitler filizlendi. Erdoğan soruya “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.” dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading