Yandex Metrica

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "asgari ücrete yeni zam gelir mi?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Bilgin, ''Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde.'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİR Mİ?

"Asgari ücrete yeni zam gelir mi?" sorusunu yanıtlayan Bakan Bilgin, "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde. Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılaşacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Türk  Hava Yolları'ndan dünya rekoru! En çok yolcu taşıyan hava yolu şirketi oldu Türk Hava Yolları'ndan dünya rekoru! En çok yolcu taşıyan hava... Haberi Görüntüle

"EYT'DE İLK MAAŞ MART AYINDA''

TBMM'de imzaya açılan EYT düzenlemesiyle ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Süreç Meclis'in iradesindedir" açıklamasında bulundu.

Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Altın rekora koşacak! Altın kahini net konuştu: Hazır olun Haberi Görüntüle

9 EYLÜL 1999 TARİHİ ESNETİLEBİLİR Mİ?

EYT ile ilgili 9 Eylül 1999 tarihinin geriye doğru esnetilmesinin gündemde olmadığını belirten Bakan Bilgin, "EYT'li maaşında düşük zam iddiası doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

GEÇİCİ İŞÇİLERİN DURUMU

Geçici işçilerin durumuna da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading