Yandex Metrica

Araç sahipleri için son şans! Bu tarihe kadarki trafik cezaları tamamen siliniyor

Araç sahipleri için son şans! Bu tarihe kadarki trafik cezaları tamamen siliniyor

Milyonlarca vatandaşa rahat nefes aldıracak yapılandırma müjdesinde yeni detaylar belli oldu. Bu kapsamda vergi ve prim borçları sebebi ile trafik cezalarının yapılandırılmasına dair başvuru işlemleri hak sahipleri tarafından 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek. Diğer yandan, trafik cezası borcunun peşin ödenmesi kapsamında anaparada yüzde 25 indirim yapılacak. Ayrıca enflasyon farkının da yüzde 90’ı silinecek. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Vatandaşa rahat bir nefes aldıran yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Bu kapsamda kamuya olan borçların bir kısmı yapılandırılırken belirlenen tutarın altına kalan borçlar tamamen silinecek. Ayrıca, düzenleme ile birlikte borçlardaki enflasyon farkının yüzde 90'ı da silinecek.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Haberi Görüntüle

31 MAYIS'A KADAR BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla ödenmemiş vergi ve prim borçları ile cezalar ve kamuya olan diğer borçlar için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılandırma başvurusu yapılabilecek. İlk taksit ödemesi ile peşin ödemeler haziran ayında gerçekleştirilecek.

Yapılandırma başvurusunda bulunanların gecikme faiz ve cezaları silinerek bunun yerine hesaplanan enflasyon farkı dikkate alınacak. Peşin ödeme yapanlar için hesaplanan enflasyon farkının yüzde 90’ı silinecek ve sadece yüzde 10 enflasyon farkı ile borcun anapara tutarı alınacak. İsteyenler 48 aya kadar taksitle ödeme yapabilecekler. Taksitle ödemede ise borç anapara + enflasyon farkına yıllık yüzde 9 oranında vade farkı uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading