Yandex Metrica

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs itibariyle yeni dönem başladı! Bu işlemi yaptırmazsanız cezası var

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs itibariyle yeni dönem başladı! Bu işlemi yaptırmazsanız cezası var

1 Mayıs itibariyle 25 milyon araç sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Artık tüm araç sahipleri, aracının tipi ne olursa olsun trafik sigortası yaptırmak zorunda.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Tüm araç sahipleri, aracın tipi ne olursa olsun trafik sigortası yaptırmak zorunda. Zorunlu trafik sigortası için 1 Mayıs itibarıyla yeni dönem başladı. 1’den 7’ye kadar olan basamaklar artık 0’dan 8’e kadar olacak. Basamak sıfıra doğru yaklaştıkça trafik sigortası pahalanacak, 8’e yaklaştıkça ucuzlayacak. 81 il için geçerli yeni tarifeler de ilan edildi. 

Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs'ta yüzde 30 zam geliyor: O detay can yakabilir Araç sahipleri dikkat! 1 Mayıs'ta yüzde 30 zam geliyor: O... Haberi Görüntüle

ARAÇ YOĞUNLUĞUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

Dolayısıyla tavan tutarlar iller ve illerdeki araç yoğunluğuna göre değişiyor. Trafik sigortası her ay düzenli olarak artıyor. Zorunlu trafik sigortası fiyatlarını kontrol etmek için 12 Nisan 2017’den itibaren ‘tavan fiyat’ uygulanıyor. Sigortacılar devletin belirlediği artış oranını geçemiyor. Zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs’tan geçerli düzenlemeyle tavan fiyatlara tek seferlik yüzde 5 zam yapıldı. 


   

Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay içinde kazacağız' Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay... Haberi Görüntüle

İSTANBUL’DA EN UCUZ 2 BİN 933 LİRA 

1 Mayıs itibarıyla geçerli trafik sigortası tavan tutarları Sigorta Birliği Gözetim Merkezi tarafından yayımlandı. Buna göre; İstanbul’da otomobiller için en düşük (8’inci basamak) trafik sigortası tavanı 2 bin 933 TL oldu. Sürekli kazaya karıştığı için riskli grupta yani sıfırıncı basamakta yer alan sürücülerin ödeyeceği tutar yani en yüksek sigorta ise 17 bin 598 TL çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading