Yandex Metrica

Altın ve dolar tahminleri birebir tutan ekonomistten olay yaratan yeni tüyolar! 'Altın alıp satacaksınız bunu bekleyin'

Altın ve dolar tahminleri birebir tutan ekonomistten olay yaratan yeni tüyolar! 'Altın alıp satacaksınız bunu bekleyin'

Yeni haftaya ciddi bir yükselişle başlayan gram altın, haftanın sonuna doğru daha sakin hareket ettiği görüldü. Piyasalardaki inişli çıkışlı belirsizlik yatırımcıları gram altına yönlendirirken uzman isimlerin değerli metale yönelik yorumları da önem kazanıyor. Altına yönelik yorumlarını paylaşan en son isim Tunç Şatıroğlu oldu

Ekonomi

05.02.2024, 22:38

Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları paylaştı Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Uzman isim Tunç Şatıroğlu’na göre altın fiyatlarını da etkileyen piyasadaki en kritik gelişme, dolardaki değişimler olmaya devam ediyor.  Bu haftaki yoğun volatilitenin ardından analiste göre “işin şekli önümüzdeki haftadan itibaren” belli olacak. Altının 1.000 liradan 667 liraya gerilemesine işaret eden Şatıroğlu, düşüşün devam ettiğini ve durulma işaretlerinin geldiğini belirtiyor. Durgunluğun altından sert yükseliş olmasa da hafif bir ivme beklediğini açıklıyor.

Gram altında 642 liranın önemine dikkat çeken Şatıroğlu, ons altındaki yükselişin başlaması ve dolar kurunda yatay hareketler gözlemlenmesi durumunda “al fırsatı” görülebileceğini belirtiyor. Böylece “Türk lirası olanlar faize para yatırmak istemiyorlarsa gram altın almayı düşünebilecekler,” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca analiste göre doların düşüş yaşaması durumunda 600 liraya doğru bir geri çekilme yaşanabilir.

Ons altın fiyat tahminine geçen Şatıroğlu, teknik analize bakıldığında burada hareketli ortalamanın “güzel işaretler verdiğinden” bahsediyor. Günün 1.805 doların üzerinde kapatılması durumunda yükselişin başlamış olabileceğini belirten analiste göre, yeni yılda ons altın 1.820 doları aşarsa değerli metal yükselişe devam ederek 1.877 doları hedef fiyat haline getirecek. Bu seviyelerin ardından sıradaki hedefin 1.960 dolara kadar çıkabileceğini belirtiyor. Son olarak Omicron varyantı ve FED’in faiz artırımı gibi faktörler göz önüne alındığında ralli gerçekleşebileceğini, ancak şu anda kesin bir tarih verilemeyeceğini söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading