Yandex Metrica

Altın 1000 TL'yi bulacak! Tarihi toplantının günü de belli oldu

Altın 1000 TL'yi bulacak! Tarihi toplantının günü de belli oldu

Dünyaca ünlü analist David Lennox, altının fiyatına dair yeni bir yorumda bulundu. Atın, tahvil faizlerinde yaşanan yükselişle sert bir düşüş yaşadıktan sonra piyasaların fiyatlarda düzeltmeye gitmesiyle kayıplarının bir kısmını silmişti.

Ekonomi

31.01.2024, 21:09

Gram altın fiyatları, ons altın ve dolar kuru tarafından esen rüzgarın etkisiyle hareketlendi. ABD Merkez Bankası Fed’in mayıs ayına kadar faiz artırımına gideceği beklentilerinin fiyatlanması, ons altın için güçlü bir yukarı ivme kazanmakta zorlanmasına yol açıyor. 

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

DÜNYA GENELİNDEKİ YÜKSEK ENFLASYON VE OMİCRON VARYANTI

Gelişmiş ekonomilerde yüksek enflasyon ve Omicron varyantının hızla yayılmasının yarattığı endişeler altın fiyatını 1815 dolar direncinin üzerine taşısa da 1831 dolar ve üzerine doğru güçlü bir hareket gözlenmiyor. 

gram altın

Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin... Haberi Görüntüle

SERT DÜŞÜŞ YAŞAMIŞTI

Altın, tahvil faizlerinde yaşanan yükselişle sert bir düşüş yaşadıktan sonra piyasaların fiyatlarda düzeltmeye gitmesiyle kayıplarının bir kısmını sildi. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı Ağustos 2020'de 2063 dolar/ons seviyesini görmüştü. Şu sıralarda ise 1814 dolar seviyesinde.

Analistler, altın fiyatının kısa vadede 1800-1820 dolar/ons aralığında sıkışmasını bekliyorlar.

dolar altın

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE

Gram altın ise küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki yükselişle destek buldu. Geçen haftaya 638 TL’den başlayan gram altın haftayı 783 TL civarında kapatmıştı. Pazartesi günü gerileyen gram altın yeniden 784 TL civarında işlem görüyor.

altın fiyatları

Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600 ek gösterge, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro.... Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600... Haberi Görüntüle

'SPOT ALTIN 2100 DOLAR OLABİLİR'

Fon yönetim şirketi Fat Prophets'in analisti David Lennox, spot altın fiyatının bu yıl 2100 dolar seviyesini test edebileceğini söyledi. CNBC'ye konuşan Lennox, ABD Doları'nda zayıflık ve enflasyonun altın fiyatlarını yükseltmesi olası bazı faktörler olduklarını belirterek, "2022 yılı içinde altın fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesini test ettiğini göreceğimizi düşünüyoruz, ancak o noktaya vardığımızda daha öteye gidebileceğimizi göremiyoruz" dedi.

Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

'DOLAR ZAYIFLARSA ALTIN YÜKSELİR'

ABD Doları'nda düşüş için her şeyin var olduğunu, ancak bunun henüz gerçekleşmediğini belirten Lennox, yatırım tavsiyesi olmayan yorumunda "Eğer dolar zayıflar ise bu altın için bir lütuf olur. Enflasyonda yüksek ivmenin ve düşük ABD Doları'nın altın fiyatını 2022'de daha yüksek fiyatlara yönlendireceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Lennox, ABD ile Rusya, ABD ile Çin arasındaki jeopolitik gerilimlerin altın fiyatını beklentilerden daha erken yukarı çıkarabileceğini de vurguladı.

gram altın

Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı gelecek? Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı... Haberi Görüntüle

2022 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak olan yılın ilk toplantısının ardından açıklanacak. İkinci toplantı ise 15-16 Mart tarihlerinde, üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Fed üyeleri 2022 yılında federal fon faizinin 3 kez 25'er baz puan artacağını öngördüler.

fed

Eylül ayında yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı sonrası açıklanan tahminlerde 2022 için 1 olan faiz artırım beklentisi, 14-15 Aralık tarihlerinde yapılan toplantıda ortaya konan tahminler ile 37'ye çıktı. Fed üyeleri 2023 yılı için de 3 faiz artırımı beklentisi ortaya koydular.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading