Yandex Metrica

AK Parti harekete geçti! 1,6 milyarlık TL'lik borca yapılandırma geliyor

AK Parti harekete geçti! 1,6 milyarlık TL'lik borca yapılandırma geliyor

AK Parti hükümeti, 2006 yılında elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem devletin, elektrik kullanıcılarından tahsil edemediği 1.6 milyar TL’lik borç için yeni bir çalışma başlattı.

Ekonomi

01.04.2024, 16:34

Enerji ile ilgili pek çok düzenlemeyi içerecek yeni bir torba kanunun hazırlıklarına başlayan AK Parti, vatandaşa rahat bir nefes aldıracak.

AK Parti hükümeti, 2006 yılında elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem devletin, kullanıcılarından tahsil edemediği 1.6 milyar TL’lik elektrik borcu için yeni bir çalışma başlattı.

Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt fiyatları Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

1,6 MİLYAR TL'LİK BORCA YAPILANDIRMA GELİYOR

Hazırlıkları devam eden yeni enerji torba yasasıyla birlikte 1.6 milyar TL’lik borçların tamamen silinmesi hedefleniyor. Diğer bir seçenek ise söz konusu borçlar için ana para üzerinden 3 yıllık bir planla yapılandırma hakkı getirilecek.

Gram altın fiyatı 2400 TL'nin altında: 3 Mayıs güncel altın rakamları Gram altın fiyatı 2400 TL'nin altında: 3 Mayıs güncel altın... Haberi Görüntüle

KONUT, BELEDİYE, KAMU KURUMLARI...

Söz konusu borçların 1 milyar TL’lik kısmının tarımsal sulamaya ait, geri kalanının ise konut, belediye, kamu kurumları gibi kuruluşlara ait borçlardan oluştuğu öğrenildi.

Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti: Riyad'da düzenlenecek İslam Kalkınma Bankası toplantılarına katılacak Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti: Riyad'da düzenlenecek İslam Kalkınma Bankası... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA BİTİNCE KARARA BAĞLANACAK

Detaylı maliyet analizi yapılacak çalışmanın ardından sonra karara bağlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading